Fan Art-ul, după cum îi spune și numele, este o modalitate prin care fanii se pot exprima, creând lucrări de artă sau scrieri derivate din povești cunoscute.

Fanii pot crea în diferite medii atunci când vor să se apropie de personajele favorite. Pe lângă desene și picturi, aceștia pot aborda și avatare, design-uri grafice sau chiar și animații.

Unul dintre fanii Star Trek este Alexandra (instagram.com/alexandraartie/) care lucrează ca ilustrator de câțiva ani și a creat o serie de portrete Fan Art pentru membrii echipajului original Star Trek.

star trek

Sursa imagine: Vox.com

Seria originală a Star Trek a debutat în 8 Septembrie 1966 și a rulat pentru trei sezoane.

Serialul urmărea călătoriile și aventurile navei spațiale USS Enterprise, un vas de explorare spațială construit de Federația Unită a Planetelor din secolul 23, trimisă într-o misiune de explorare a unor lumi noi, și pentru a găsi viață extraterestră și noi civilizații, și pentru a merge unde nu a mai mers nimeni niciodată.

Inspirațiile pentru Star Trek vin de la seria de romane ale lui Jonathan Swift, Călătoriile lui Gulliver, dar și de la seriale de televiziune precum Wagon Train.

Alexandra: Cred că fanii doresc să prelungerască starea dată de serialele, filmele sau jocurile lor preferate și din această cauză apelează la fan art. Prin fan art, fanii simt că pot face parte din lumile respective și eu pot să le ofer asta.

Membrii echipajului original, în ilustrațiile Alexandrei, sunt:

kirk star trek

Căpitanul navei, James T. Kirk

 

janice star trek

Asistenta Căpitanului, Janice Rand

 

mckoy star trek

Doctorul navei, Leonard H. “Bones” McCoy

 

uhura star trek

Locotenentul Nyota Uhura

 

sulu star trek

Ofițerul Hikaru Kato Sulu

 

scotty star trek

Inginerul șef Montgomery “Scotty” Scott

 

checkov star trek

Ofițerul Pavel Andrievich Chekov

 

spock star trek

Ofițerul Spock

Acum, după aproape 55 de ani, canonul Star Trek cuprinde, pe lângă Seria Originală, nouă alte seriale de televiziune și o franciză cu 13 filme.

Fanii francizei se numesc Trekkies, unii dintre ei chiar învățând limba klingoniană creată pentru serial.

De asemenea, Seria Originală Star Trek este importantă și pentru influențele culturale, pe lângă cele legate de sfera science fiction. Având o viziune progresistă, Seria Originală a fost unul dintre primele seriale care a avut actori din mai multe rase.

Așadar, să urmăm sfatul echipajului Star Trek, să creăm artă și povești inedite și să mergem acolo unde nu a mai mers nimeni!

Live long and prosper! 🖖

star trek

Star Trek fan art – seria originală


Autor: Mihai Mariș

Pe Alexandra și desenele ei, le puteți găsi aici:

https://www.instagram.com/alexandraartie/

https://www.behance.net/ArtieAier