Dublu eveniment la Galeria „Brăteanu” de pe str. Lucian Blaga, nr. 8, marți, 30 aprilie, de la ora 19: vernisajul expoziției de sculptură ,,soldați si îngeri’’  a artistului vizual Ileana Oancea ce reuneşte  o suită de lucrări bidimensionale însoțite de câteva piese ronde-bosse realizate în ultima perioadă, în tehnică mixtă şi prezentarea albumului „Armonia hermetică a cosmosului”,  publicat la  Editura de Vest din Timişoara în anul 2020, a artistului vizual Gabriel Kelemen.

Cuvântul din deschiderea expoziției va fiind rostit de către profesorul Ovidiu Justinianu, iar prezentarea albumului vicepreședintelui Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, dr. Gabriel Kelemen, va fi realizată de către scriitorul și jurnalistul Lucian Ionică.

Despre albumul de artă a lui Gabriel Kelemen, Lucian Ionică remarca printre altele: ,,Este o amplă lucrare de sinteză, structurată în cinci capitole. Planșele din primul dintre ele urmăresc cronologia Genezei, plecând de la lumina albă sub forma sferei primordiale, trecând apoi la punct, plan și linia dreaptă imaginară – înțelese ca elemente prefigurând viul, iar în final se ajunge la linia sinusoidală, ce sugerează inteligența, prin similitudine cu circumvoluțiunile creierului. Spațiul edenic este și el evocat prin fructul interzis, care poate fi măr, strugure sau smochină”.

Dublul eveniment este susținut de Crama AGAPE artă & natură din Silagiu şi de către WORLD MEDIA TRANS & Pensiunea GERNIK 100 din Gârnic. Expoziția rămâne pentru a fi vizitată până în data de 17 mai, zilnic în intervalul orar 9-17.