Helion Online – helionsf.ro – este o revistă digitală literar-artistică. Preponderent, genurile acoperite în revistă sunt Science-Fiction, cu toate subgenurile posibile, și Fantasy. Adiacent, abordăm subiecte din genurile Horror și Mystery & Crime. De asemenea, în revistă se găsesc articole de popularizare a științei, știri și noutăți din genurile mai sus precizate, recenzii (cronici) de carte, eseuri, precum și materiale audio, video și foto cu copyright care aparține autorilor.

Primim materiale pentru următoarele rubrici:

  • Laborator SF: schiță, povestire, nuvelă sau roman (în foileton), fragment de roman;
  • Știri SF: pot fi internaționale sau locale;
  • Semnal editorial: dacă ați participat la o lansare de carte sau doriți să mediatizați o lansare de carte, trimiteți-ne următoarele date: titlul, autorul, anul, editura, coperta, colecția, o scurtă biografie a autorului, o scurtă descriere a cărții, locul de desfășurare a evenimentului, imagini de la eveniment;
  • Meridian SF: traduceri (cu precizarea lucrării originale și a copyrightului);
  • Contrapunct: recenzie de carte, fie autori români, fie străini; materialul să fie însoțit de următoarele date: titlul, autorul, traducătorul (dacă e cazul), editura, ediția, anul, colecția, anul apariției, coperta și link spre librăria online de unde poate fi cumpărată;
  • Filme: cronică de film din genurile mai sus menționate; materialul va fi însoțit de următoarele date: titlul, anul, regizorul, producătorul, actorii principali, premiile primite și link către pagina de pe imdb.com.
  • Radio-Activity: Material audio (pentru emisiuni radio) sau video original.
  • Melotronica: muzică electronică, electro-acustică, ambientală, orchestrală, etc. cu tematică spațială, eroică, epică sau inspirațională. Sprijinim creația originală autohtonă.

Alte lucrări, cum ar fi eseurile, sunt bine primite, dacă au ca subiect genurile abordate în revistă.

Indiferent de rubrica aleasă, vă rugăm să ne trimiteți și o scurtă biografie și o poză de profil. Puteți să ne trimiteți și linkuri către site, pagina de facebook, youtube, twitter și alte platforme media.

Câteva indicații privind formatarea textelor.

Verificați textele din punct de vedere ortografic, ortoepic și al semnelor de punctuație. În suitele office, fie cele comerciale, fie cele gratuite, există dicționare și autocorect pentru limba română. Verificați textul acolo.

Nu folosiți prea fraze lungi, dacă nu sunt necesare. Evitați aglomerarea de adjective și adverbe, verificați corespondența și alternanța timpurilor verbale, precum și înlănțuirea logică a faptelor.

Textele să fie cu diacritice, este obligatoriu! Acceptăm scrierea cu î sau â, dar fiți constanți pe tot textul. Fontul textului să fie Times New Roman de 12px. Linia de dialog este lungă (En-Dash), nu cratimă. Se poate importa din Symbol. Despărțiți paragrafele cu enter simplu. Folosiți ghilimelele românești;  la deschidere sunt poziționate jos („), la închidere sunt poziționate sus(”). Nu folosiți tabul sau spații fără număr pentru paragrafe. Dacă înserați imagini în text, atașați și separat imaginea, nu doar în text. Dacă doriți să apară video, trimiteți-ne url-ul și nu embedul. La fel și pentru materialele audio.

Fișierul trimis poate fi doc, docx, rtf sau odt. Nu ne trimiteți fișiere pdf sau imagini scanate.

Textele pot fi trimise la adresa: helionsf@yahoo.com . Răspundem în maxim 2 săptămâni. Dacă textul trebuie corectat sau modificat, vă vom notifica în prealabil. Primim numai texte originale. Drepturile de autor rămân în totalitate autorilor. Totuși, Helion Online are rugămintea ca, ulterior,  textele să nu fie publicate în alte reviste sau bloguri decât după un interval de timp de o lună.