Cunoscutul poet, dar si prozator, IONUȚ CARAGEA ,a fost premiat de Societatea Poeților Francezi cu Premiul MOMPEZAT pe anul 2019 pentru volumul de poezie „J’habite la maison aux fenêtres fermées” (Locuiesc casa cu ferestre închise). Volumul a apărut la editura Stellamaris din Brest. Coordonator editorial a fost Michel Chevalier, iar redactor de carte Amalia Achard si Marine Rose. Coperta o are ca autoare pe Jacqueline Barkla din Australia.
Premiul MOMPEZAT este al doilea premiu important pe care Ionut Caragea îl primește în Franța, anul trecut(2018) fiind distins cu premiul Francois-Victor Hugo acordat de aceeași Societate a Poeților Francezi.
Societatea Poeților Francezi (http://www.societedespoetesfrancais.eu/) a fost înființată în anul 1902 de catre poeții Jose-Maria de Herredia, Sully Prudhomme (primul câștigător al Premiului Nobel pentru literatură) și Leon Dierx, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Victor Hugo. Este cea mai veche si ilustră societate de poezie din Franța.
Premiul MOMPEZAT îi va fi decernat lui Ionut Caragea în 3 aprilie a.c. la Paris, în cadrul ceremoniei de premiere și a celorlalți câștigători, în celebra sală Studio Raspail.