Un centru de cercetare de la Universitatea Akdeniz din provincia Antalya, Turcia a inclus disciplina numită „Ufologia și exopolitica” în ultimul său curriculum, în încercarea de a pregăti posibilele contacte cu vizitatorii din spațiul exterior.

Erhan Kolbașı, îndrumătorul clasei și vicepreședintele Centrului de Cercetare a Științelor Spațiale Sirius OZN , a declarat că omenirea ar putea intra în contact cu ființe extraterestre „în termen de 10 sau 15 ani”.

„Credem că reprezentanții lumii și ai civilizațiilor extraterestre vor lua în curând contact oficial între ei. Credem că va fi un contact deschis și în masă „, a spus Kolbașı. El a adăugat că lecția a făcut parte din pregătirile pentru „cea mai mare schimbare văzută în istoria lumii”. De asemenea, el a susținut că un grup secret numit „MJ12” a oprit răspândirea cunoștințelor asupra ființelor extraterestre „pentru a proteja interesele naționale ale SUA”…

La Universitatea din Ljubliana – capitala Sloveniei- deasemeni, s-a inaugurat în vara anului trecut un master de Exopolitică în care se dezbat și noțiunile de drept spațial, problematica ozenologiei, precum și de comunicare diplomatică internațională.

Un curs de vară  pornind din mai 2020 are loc în Republica Sud-africană, pe același subiect.

Mai multe detalii:

https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-university-launches-ufology-classes-to-prepare-for-aliens-contact-123130

http://www.exopoliticssouthafrica.org/exocourses-summer.htm