„Băieții” discută sub cupola de gheață creată deja, după aselenizare. Au dormit ca dracu` de prost în drum spre Lună și s-au apucat imediat de treabă, adică debarcarea agregatelor, săparea în munții de gheață a Tunelului, au pus în funcțiune instalația pentru oxigen, au închis totul cu o poartă grea, debarcată cu macaralele. Se contura prima incintă selenară, care va deveni o cavitate imensă în adâncimea satelitului… Ca deobicei, Jeff Bezos ține discursuri angajaților săi, de fapt, mai bine-zis, confraților săi de aventură, porniți să salveze cât mai multă populație terestră, dispusă să nu moară de Covid19.

–Voi sunteți cu mult mai tineri, ca să vă amintiți. Am lăsat atunci New York pentru Seattle, unde am cumpărat o casă.  Și am început cu zece oameni. Care au devenit două mii. Primele împachetări le-am început dintr-un garaj, stăteam în genunchi… Ce voiai să spui, Boby?

–Domnule Bezos, se pare că stratul ăsta de gheață e mult mai gros. Aparatele arată o densitate mult mai mare, va trebui mai multă energie pentru foraj.

–Vine și restul utillajului peste două ore și cinci minute. Le transportă modulurile de alunizare BE-7 de la Blue Origin.

‒ Ne-au preluat utilajul și în loc să fie deja aici, ei își continuă testele la Centrul de zbor spațial Marshall, continuă pe același ton amărui inginerul Boby. Este cam prea de tot la NASA.

–Dar, Robert, sunt gata de plecare cele de la facilitățile Laboratorului de Cercetări ale Forțelor Aeriene din California. Uite aici, pe Lună ce au reușit să facă deocamdată zece oameni. Poftiți la masă, deocamdată. Totul e gratis, ca la Seattle, glumi festiv Jeff.
Sub imensa cupolă de gheață decupată de utilajul rotitor, din material plastic din care era construit pentru a fi mai ușor de transportat, erau deja instalate dispozitivele de fabricare a oxigenului, care lucrau permanent, programate/automat, așa că primul echipaj ajuns pe Lună putea să-și permită un moment de relaxare la bufetul suedez dintr-un container albastru.

Estimp a sosit la aselenizare, chiar deasupra tunelului săpat din gheață, gata pentru misiunea lunară, încă un lander lunar al companiei Blue Moon, propulsat pentru aselenizare de un singur motor BE-7, de fapt o rachetă cu hidrogen, elaborată încă din 2019. Miliardarul de la Amazon, Jeff Bezos a terminat singur, la computer, toată arhitectura vehiculelor pentru misiuni pe lună, menită să sprijine obiectivul NASA de a debarca astronauți pe suprafața lunară. Acum tot la ceva ore va sosi un tren de moduluri, lansat din rachetele reșarjabile ce aveau să revină pe Terra, fără să atingă suprafața satelitului, economisind astfel foarte mult combustibil. Trei cosmonauți s-au dat jos, merg acum cu salturi mari spre poarta uriașă, albastră a tunelului. Alăturarea cu ceilalți zece fu explozivă, Jeff le spuse să-și scoată căștile și să respire noul oxigen selenar și să-și desfacă niște sticle de șampanie. Șeful e ca pe Terra, vorbind cu orice prilej despre veșnica teorie că viitorul omenirii nu este planeta infectată, nu numai de Covid19, ci și de scursurile industriale.

Prin iunie 2020, la Centrul de Convenții de la Washington, Bezos a spus că trimiterea oamenilor pe lună până în 2024 și instituirea unei așezări lunare permanente ar fi în sincronizare cu propria sa viziune pentru viitorul umanității în spațiu. „Îmi place asta – este ceea ce trebuie să fac”, a spus Bezos. „Putem ajuta la îndeplinirea acelui calendar, am început acest lucru în urmă cu trei ani. Este timpul să ne întoarcem pe lună, de data asta să și rămânem. “ Bezos a spus că Blue Origin a luat deja legătura cu clienții care ar fi interesați să trimită sarcini utile pe suprafața lunară folosind Blue Moon: Airbus, Arizona State University, Laboratorul de fizică aplicată al Universității Johns Hopkins, Institutul Tehnologic din Massachusetts, PARC, Southwest Institut de Cercetare, Tehnologia Satelitică Britanică Surrey și OHB din Germania.

OHB-ul a și răspuns, trimițând pentru început containere de cazare pentru un număr redus de lucrători, dezinfectanți și deltamivir pentru eventualii coronaviruși care pot scăpa de pe Terra, cu toate că epidemiologii susțin că radiațiile solare sunt distrugătoare pentru microorganismele adaptate la mediul de pe pământ. O zi încărcată pentru cei deocamdată șaisprezece „aselenizați”. La care se adăugară la cinci ore distanță și experții în microprocesoare din Silicon Valley, cu aparatele lor, care vor lucra pentru produse ce se vor expedia pe pământ, aducând venituri colosale primei așezări de pe Lună.

–Oamenii sunt foarte încântați de această capacitate, a spus Bezos la mica recepție din „prima cantină” din afara Terrei. Decât o carantină terestră, mai bine o asemenea cantină.

Cu nu mult timp în urmă Bezos a scos ambalajele de pe o machetă de dimensiuni mari a landerului Blue Moon. El a spus atunci:

–Acesta este un vehicul incredibil și merge pe lună, a spus el. Lander-ul livrează 3,6 tone de marfă (sarcină utilă) pe suprafața lunară, în timp ce o versiune „rezervor întins” a ambarcațiunii     pune pe lună 6,5 tone. Bezos a spus că versiunea de întindere deja oferă o capacitate de transport suficientă pentru a găzdui inclusiv astronauții. Noii veniți se pregătesc pentru o ședere îndelungată aici și se vor duce în concediu pe Terra.

–Se pare că primesc și primul tele-ton de acasă, spuse vesel Jeff, scoțându-și minuscului dispozitiv, de mărimea unui pix, care-i vibră în buzunarul de la piept… Da, domnilor, se pare că nu suntem singuri. Am primit un mesaj de la NASA. Satelitul Olivier pretinde că suntem observați. V-ați așezat în fotolii? Ca să primiți vestea. De fapt o știați și de acasă, de mult. Cam la treizeci de mile de noi există un turn înalt de vreo șapte sute de feet. Confirmat. Exista și înaintea debarcării noastre. Robert, nu te grăbi să pleci cu jeepul, nu ne interesează pentru moment și n-are rost să ne facem nervi. Știți că vom primi azi un transport special. Companii, precum Lockheed Martin și SpaceX, au propus diferite concepte lunare de aterizare, și se bazează în final pe Moon Blue. Boby, ai răbdare că Lockheed Martin ne trimite și un armament sofisticat, în caz că turnul există, eu mă îndoiesc, dar dacă e ceva ostil vom arăta cine este stăpân pe acest satelit. Clar? Stephen Hawking prezicea că extratereștri ne-ar fi dușmani, că vor să facă un occupy Terra, că sorii lor se sting. Putem fi sau nu de aceeași părere.

–OK, boss.

–Companionii noștri par foarte triști. Unul n-a scos un cuvânt…

‒Drobson. Spuneți-mi Drob. Dacă am decis să venim, nu înseamnă că acum ne căcăm pe noi de frică. E un picnic pe gheață verde aici și suntem puțin gânditori. Nu toți agreează șampania californiană, așa că am adus și niște American Budweiser și după câteva doze ne vom deschide la gură. În sula mea, nu toți am recuperat orele de somn. În imponderabilitate, dormind cu curu-n sus.

–Bine, beți-vă berea, gustați ce vă place și cărați-vă la culcare. Eu am luat niște whiskey, e somnifer bun și sunt destul de odihnit ca să-i primesc pe cei ce vin în orele următoare.

Pe tabloidul GeekWire, care aștepta și primele impresii ale unei expediții ce tindea să devină statornică, Eric Stallmer, președintele Federației Comercial Spațiale, a declarat că planurile lunare ale lui Bezos sunt „foarte ambițioase, foarte impresionante. Nu pot aștepta până vor merge mai departe”, a spus el.
Bezos a evitat să se refere la o misiune specifică, dar a spus că regiunile polare ale Lunii vor fi locuri promițătoare pentru așezarea în afara Pământului, deoarece se consideră că craterele întunecate permanent din zonele respective conțin rezerve substanțiale de gheață cu apă. Această gheață ar putea fi procesată pentru a furniza apă potabilă, oxigen pentru aerul respirabil și hidrogen pentru combustibilul rachetelor. Și iată-ne în fața faptului împlinit. El, care acuma e deja pe Lună, a spus că Pământul va fi întotdeauna cea mai bună planetă pentru specia noastră, dar a repetat părerea că, în deceniile următoare, creșterea cererii de energie și resurse va necesita extinderea umanității în sistemul solar. Vestea bună este că, dacă trecem în sistemul solar, în toate scopurile practice, avem resurse nelimitate.”
În cabina sa Bezos discută prin Skype cu baza din Texas. Asaltul asupra cosmosului continuă prin lansarea a doi cilindri O`Neil care vor gravita în  jurul Lunii. Viziunea sa de lungă durată solicită stabilirea avanposturilor pe Lună și mai târziu pe Marte, dar și în nave spațiale care se rotesc pentru a produce gravitație artificială. Cilindrii aceștia O´Neill, numiți astfel în onoarea fizicianului de la Princeton și a avocatului așezării spațiale Gerry O´Neill, unul dintre mentorii colegiului lui Bezos. Pentru a realiza această viziune, costurile de lansare au fost reduse prin reutilizarea rachetelor, iar tehnologiile lor sunt dezvoltate pentru utilizarea resurselor spațiale. Două asemenea piese sunt deja pe drum. Mici fabrici de utilaj destinat celorlalte nave, încă în construcție. Primii doi cilindri au un efectiv de câte șase membri ai echipajului.

–Noutate absolută!, se auzi vocea lui Jeff în difuzoarele instalate în toate containerele de locuit și muncă. Știam că ni se va alătura Musk. Peste cinci minune va aseleniza racheta SpaceX Oldfield. Iar la bordul ei Christofferson cu fiul lui de 14 ani! Primul puști pe Lună. Se pare că soția lui a fost testată pozitiv și au preferat varianta asta. Îl cunosc pe băiat, îl cheamă Paul și e foarte bine antrenat ca sportiv. De altfel să știți că ei, copiii nu au niciun fel de probleme cu zborul în avion. De ce n-ar fi ei și cosmonauți mai buni decât noi?

Toți selenarii aplaudară și câțiva își îmbrăcară combinezoanele pentru a-i primi pe colegii de pe SpaceX. Racheta aseleniză într-un nor de praf care se reașeză lent pe sol. În timp ce macaralele descărcau utilajele aduse, intrară cu toții prin încăperea de carantină unde își dădură jos greoaiele echipamente. Cristofferson îl prezentă pe Paul, un încântător adolescent, bronzat în soarele Californiei, un blonduleț cu ochi mari, de un albastru ultramarin puternic și buze roșii, un splendid exemplar, considerat în vremurile bune cel mai frumos copil din lume. Toți cosmonauții l-ar fi dorit ca fiu. „Nu puteam să-l las, cu o bonă, în infernul de pe pământ”, se scuză oarecum Chris. Din culcușul său coborî și Jeff, să-l salute pe micul cosmonaut, venit tocmai din îndepărtata și, pe vremuri, sublima Californie. Tatăl și fiul primiră o „locuință” separată, de două locuri.

A doua zi Paul ținu să se joace cu unul din jeepurile selenare. Conducea singur, făcând slalom printre craterele din preajma sediului, făcând un praf de nu se mai vedea Terra. Cristofferson îl veghea din alt jeep și amândoi se îndepărtară de bază. Era clar că direcția lor era turnul cel misterios, de care se știa și la firma lui Elon Musk. Tatăl și fiul nu se conformau ordinului lui Jeff, care dorea să controleze turnul după ce primea utilajul și armele de la Lockheed Martin. Nu se putea ști dacă acolo era o bază extraterestră sau un comando venit incognito de pe pământ. De la distanță părea mai degrabă un coș de fabrică, foarte înalt, grație unei gravitații reduse. Pe măsură ce se apropiau de turn, care părea unul de comunicații, probabil interastrale, se vedeau și câteva formațiuni colinare, ce păreau să ascundă așezări ale unor ființe inteligente, care duceau o viață underground, nefiind în jurul lor nicio urmă de vehicul. Doar de pași, multe urme de pași lăsate de niște încălțări cu tălpi ce lăsau în pulberea Lunii dungi în X.
Cu mare viteză se apropia din spate Jeff, cu o autoșeniletă, nervos nevoie mare pe cei doi. Surprinzător, aproape de așezăre era un crater  de culoare deschisă,cu o considerabilă cantitate de gheață.

–Asta îmi sună a ceva cunoscut, transmise Jeff la jeepuri. Se pare că locatarii au și ei nevoile noastre, adică oxigen și apă. Stay!, dădu el comanda.

Și într-adevăr pe o colină păru a se deschide o trapă îngustă, acoperită cu praf. Din ea ieșiră două ființe, oameni categoric, în costume ciudate de cosmonaut, cam ca acelea din 1980. Aveau inscripționată Crucea Germană, cu negru.

–Hello! salutară americanii.

–Guten Morgen! răspunseră gazdele.

Dintre americani doar Paul cunoștea germana și puștiul făcu un serviciu celor două tabere. Oaspeții intrară prin adăposturi, oarecum asemănătoare cu ale lor, trecură prin carantină și identificară instalațiile de fabricare a oxigenului.

‒Cine sunteți și de când cântați pe nemțește pe Lună?

–Sunt șeful acestei tabere, Hermann Stauber, domnule Bezos. Se pare că nu l-ați cunoscut prea bine pe von Braun. Nu toate secretele Germaniei au ajuns în America și la ruși. Tatăl meu voia încă de pe vremea Fuehrerului să lanseze o rachetă, nu spre New York, ci spre Lună…

–Și se pare că a și reușit…

–Nu, Herr Bezos. Dumneavoastră, americanii ați lipsit din expedițiile selenare timp de zece ani. Generația mai tânără, urmașii experților lui Braun, care a urmat capitulării Germaniei, a fost crescută într-o localitate secretă, Beispiel. De acolo a fost lansată racheta noastră. Care a făcut ceea ce se cuvenea, adică am ajuns aici înaintea învingătorilor lui Hitler. Inteligența germană v-a fost superioară, chiar dacă echipamentul nostru pare primitiv. Statul german actual nu cunoaște prezența noastră aici, așa că noi nici nu dorim să mai vizităm vreodată Terra. Vă putem însă ajuta cu ceva.

–Hermann, sper că nu te superi dacă-ți voi spune Harry, zâmbi Jeff. Și noi vă putem ajuta. Cred că va fi cazul. Aducem tot ce trebuie pe Lună. Voi sunteți, cum s-ar zice, în afara tuturor combinațiilor politice terestre. Vom colabora bine.

–Ce voiam să vă spun e că noi avem aici un laborator farmaceutic, între altele. Sigur, creștem animale și plante, dar avem mai ales ceea ce ar fi necesar pământenilor la ora asta. Cred că serul fabricat de noi ar putea veni de hac acelui Covid19. Noi nu avem nicio rachetă în stare bună acum, nu puteam veni cu oferta. Voi însă o veți face…

Bezos le strânse mâinile lui Paul și lui Chris. „Ați avut o idee bună. Se confirmă acea teorie a conspirației cum că au văzut ceva pe Lună primii noștri cosmonauți…” Îl îmbrățișă pe Hermann fără un cuvânt. Apoi îl invită în autoșenileta sa și plecară spre baza americană, unde veteranul Stauber avu parte de o baie de șampanie californiană. Apoi, cu ajutorul lui Paul, avură loc și negocierile în privința serului. O mostră va fi dusă pe pământ unde poate începe imediat fabricarea anti-Covid19, în proporții uriașe. Hermann ținu să îi salute pe președinții american și german. Cu această ocazie planeta afla de steagul german, care a fost primul implantat pe Lună și de faptul că s-au născut mulți copii în tabăra – Lagerul german, primii copii extratereștri din părinți tereștri.

Veni la baza americană și o delegație de germani, cu copiii lor, care s-au adresat prin Skype pământenilor, urându-le însănătoșirea planetei. Președintele SUA se adresă pe toate canalele posibile celor din laboratoarele care lucrau la serul mult-așteptat și le-a comunicat că o rachetă cu mostrele de pe Lună vor ateriza cât de repede posibil.

Între timp delegația germană asculta istoria firmei lui Bezos, prezentată de patronul ei, cel care a început asaltul satelitului natural în timp util.

În ultimii patru ani, Blue Origin a testat zborul unei nave spațiale suborbitare numită New Shepard (numită după Alan Shepard, primul astronaut care a zburat în Proiectul Mercur al NASA). Hardware-ul pentru New Shepard este construit la sediul companiei din Kent, Wash. Și este livrat la o instalație de lansare din West Texas pentru teste de zbor.

Blue Origin dezvolta, de asemenea, o rachetă clasa orbitală cunoscută sub numele de New Glenn (numită după John Glenn, primul american care a intrat pe orbită). Noua Glenn a fost alimentată de un alt tip de rachetă, BE-4, care utilizează gaz natural lichefiat drept combustibil. Se preconiza că BE-4 va încheia testele de calificare în Texas până la sfârșitul lui 2020, prima lansare a lui New Glenn fiind programată în 2021.

Bezos a spus că a cheltuit un miliard de dolari pe an pe Blue Origin, majoritatea acestor bani urmând să fie proiectul New Glenn. Motoarele BE-4 sunt construite  în Kent, dar în cele din urmă au fost produse la o fabrică în Huntsville, Ala. Rachete noi Glenn au fost asamblate la o fabrică și mai mare din Florida și lansate dintr-un complex din apropiere. la Statul Aerian din Cape Canaveral.

Toată această activitate izvorăște din visul copilăriei lui Bezos cu privire la zborul spațial, declanșat în urmă cu 50 de ani, când a urmărit aterizarea lunii Apollo 11 la vârsta de 5 ani. Unii dintre prietenii din tinerețe au glumit că motivul pentru care a creat Amazon a fost să câștige banii pentru a-și finanța propriul efort spațial – și la fel de în glumă, Bezos a spus că „nu poate nici să confirme, nici să nege” această afirmație.

Bezos spune adesea că visul său este să aibă „milioane de oameni care trăiesc și muncesc în spațiu”, chiar dacă pot ajunge secole pentru a ajunge la acest punct.

„Cine va face această muncă? Nu numai eu. Acești copii vor face acest lucru și copiii voștri vor face acest lucru ”, a spus Bezos astăzi, referindu-se la studenții prezenți atunci la D.C. International School și Latin American Montessori Bilingual Charter School.

Pentru ca următoarea generație să înceapă cu piciorul drept, Blue Origin a creat un grup educațional cunoscut sub numele de Club for the Future. Prima activitate a grupului a fost numită „cărți poștale din spațiu”, care le oferea copiilor posibilitatea de a scrie sau de a-și atrage propria viziune pentru a avea milioane de oameni care trăiesc și lucrează în spațiu pe spatele unei cărți poștale ștampilate.

Primele 10.000 de cărți poștale primite la sediul Kent Blue’s Kent înainte de 20 iulie, a 50-a aniversare a debarcării Apollo 11, au fost ambalate la bordul unei nave spațiale New Shepard pentru un zbor suborbital în spațiu și înapoi. Apoi au fost trimise înapoi la destinatar.

„Abia aștept să vă trimit în zbor cărțile poștale”, le-a spus Bezos copiilor.

Blue Origin a numit un comitet consultativ științific pentru proiectul Blue Moon, incluzând astronautul Apollo 17 Harrison Schmitt, astronomul Cornell Steve Squyres, Bradley Jolliff, un om de știință planetară de la Universitatea Washington din St. Louis; de la Universitatea din Hawaii, expertul de știință planetară Jeff Taylor; pensionar, geologul NASA, Dean Eppler  și Ryan Watkins. un om de cercetare de la Institutul de Științe Planetare…