Pentru ca să-i joace un renghi lui Putin, americanii au înlocuit-o pe Angela Merkel în mare secret, în timpul unei vizite în România, fix în Cotul Dunării, cu Hillary Clinton.

Schimbarea matricelor energetice a fost o operațiune de mare succes, de o acuratețe incredibilă. Nimeni nu și-a dat seama. Ceea ce s-a întâmplat mai apoi, e doar istorie. Noua Angela Merkel a schimbat macazul în Europa. Germania și-a tras o conductă de gaz metan direct din gaura de vierme descoperită de americani la câteva mii de kilometri depărtare de Lună și a început să livreze surplusul de gaz în Zanzibar, Guadelupe și Chile.

Eu am lucrat la tronsonul 15 și am câștigat bani frumoși, pe care compania mi i-a trimis direct în cont, la o bancă din Giurgiu. Cu banii ăștia mi-am cumpărat o barcă cu motor și am hoinărit pe Dunăre o vară întreagă.

Am pescuit, am băut și am dansat în bodegile din Orșova, din Calafat și din Corabia, și mi-am făcut selfiepe podul de la Porțile de Fier.

Acum trei zile, Matilda Bibescu, o bună prietenă de-a mea, m-a rugat s-o duc și pe ea cu barca mea, să vadă Cotul Dunării. Matilda Bibescu lucrează la Ministerul de Externe, se dă în vânt după înghețata cu fistic și după rock-and-roll.

– Aici e?

– Chiar aici!

– E foarte bine. O să așteptăm un pic.

Eu nu mă grăbeam. În sfârșit, după vreun ceas, a venit un elicopter american și l-au luat pe Elvis Presley cu ei, treburi secrete, geostrategice, oculte. Nu-mi bat eu capul.

Altceva ce să vă mai zic? Era un soare orbitor, Dunărea fierbea, de pe mal se auzea cum cântă o fată, o frumoasă din aia năzdrăvană,de zici că-i sirenă și alta nu.

Foto: Adrian Bancu, la cetatea-port bizantină de pe Dunăre, probabil cea numită în cronicile Imperiului Roman de Răsărit Vicina – capitală a Daciei între anii 600-900, cu aproximație. Se află la cotul Dunării, după Calafat. Azi insula e numită Păcuiul lui Soare, după numele unui cioban care își păstorea pe aici oile.