– Să fie clar, fundamentul poporului român, adică la fundament, e eminamente slav! zice senatorul PSD de Vaslui, Floroianu Vasile.

– Îmi pare rău, dar românii au sânge franțuz în sângele lor, zice deputatul USR, Jean Valjean, trecându-și mâna prin părul măsliniu. Franța ne-a inspirat întotdeauna!

– Romanii sunt tații și mamele noastre, e indubitabil, zice senatorul PMP, Traian Băsescu coborând de pe puntea corabiei sale. Dacii nici că au existat, se pare. Traian de la Roma este fără doar și poate părintele nostru. Nu mă puteți contrazice.

– Oricât pare de ciudat, dar nu e ciudat chiar deloc, noi, dacii, suntem părinții tuturor popoarelor europene și mai mult decât atât, zice un general de brigadă, deputat UNPR, trăgându-se de un nasture cu acvilă de la tunica-i purpurie. Noi am inspirat Englitera!

– Știu că o să vă oripilez, dar nici urmă de român n-au găsit ai noștri când au descălecat, zice senatorul UDMR, Ianosz Ederly. Transilvania e etern a noastră!

Ei, și se mai înscriu la cuvânt niște parlamentari de la APR, de la PNTCD, de la PNL, de la PNG, de la PIN, de la PS, de la ecologiști, de la bonjuriști, de la niște ONG-uri, de pe la niște uniuni de creație, de pe la Uniunea Scriitorilor, de la Colegiul Medicilor, vine și un senator care zice că nu zice de unde e, dar are legitimație în regulă, la Teatrul Național se încinge atmosfera, vorbitorii ridică vocea, e vacarm în sală, se aude că or să sosească niște senatori din diaspora și de pe planeta Marte unde România a reușit în sfârșit să cucerească niște țări și să devină și ea un imperiu colonial așa cum îi stă bine unei națiuni care se respectă.

Imagine> hotnews.ro