Ce nebunie în toți acești ani! Am construit un ocean enigmatic de zeci și zeci, sute de imagini personale în cele mai stranii situații, în cadrul unor evenimente aiuritoare. Am cunoscut pe propria-mi piele tot felul de senzații ciudate. Imaginea personală? Comunicarea interpersonală? Servicii speciale de imagine și comunicare? Oauuu! Ce nebunie! Să ai șansa de a construi imagini în regim oceanic e o adevărat aventură pasionantă, grea, periculoasă și îngerească! De mai mulţi ani am avut șansă nebună să mă ocup de strategii, scenarii, servicii de imagine şi comunicare. Am trecut prin multe, și bune și rele, am o experienţă teribilă, tembelă, zăpăcitoare sau îngerească în multe domenii, am făcut de toate, am consiliat firme, partide, organizaţii, sindicate, instituţii de cultură, organizaţii de afaceri, edituri, scriitori de science fiction, oameni de toate felurile, îngereşti sau drăcoşi. Dar întotdeauna am încercat să învăț de la toți acei oameni care au avut încredere în mine. Asta e cheia succesului. Să înveți tot tim

Ce nebunie în toți acești ani! Am construit zeci și zeci de imagini personale în cele mai stranii situații, în cadrul unor evenimente aiuritoare. Am cunoscut pe propria-mi piele tot felul de senzații ciudate. Mi-au trecut prin mână sute de oameni de toate felurile de la scriitori, ingineri, strungari şi şoferi, fete de fete, activişti, revoluţionari, disidenţi, paraşute, aviatori, oameni politici de tip nou, actori, plasatoare, recidivişti, ministeriali şi chiar prezidenţiabili, studenţi şi elevi, profesori, sindicalişti, pescari, oţelari, marinari, ofiţeri de toate armele, turnători, pârâcioşi, curve masculine, bârfitori, războinici sau naivi, hoţi, mincinoşi, lăudăroşi, întunecaţi, irascibili, gagicuţe, domnişoare de pension, instrumentişti, sepepişti, oameni de afaceri sau afacerişti, vedete TV, jurnalişti de toate felurile, spioni, ofiţeri din serviciile secrete, macaragii, maşinişti şi mecanici de locomotivă, capişti şi fermieri, preşedinţi de partide, masoni, exaltaţi, melancolici, sculptori şi arhitecţi, medici, doctori, cititori în stele, agenţi dubli, aerieni, utopişti, visători, canalişti, administratori, manageri, telefoniste, gropari şi femei de serviciu, scriitori de science fiction, prefecţi, consilieri de toate felurile, un extraterestru, fumători şi nefumători, întreprinzători şi comercianţi, veroşi, interlopi, valutiști, gurişti, bonjurişi şi malagambişti, regizori, muzicanţi, rokări, geniali, obişnuiţi, iniţiaţi, cheflii, băşcălioşi, zurbagii, cuminţi, sperioşi, neînfricaţi, bla, bla, bla.

Ce nebunie în toți acești ani! Am construit zeci și zeci de imagini personale în cele mai stranii situații, în cadrul unor evenimente aiuritoare de la evenimente de science fiction la evenimente politice. Am cunoscut pe propria-mi piele tot felul de senzații ciudate. Am câștigat premii naționale și internaționale, am lucrat în condiții dure și incredibile în frig, la temperaturi înalte, în condiții periculoase, am învățat o mulțime de trucuri de imagine și comunicare de la maeștrii de toate felurile și de la oamenii din popor pe care ii iubesc fără de margini, am dat tot felul de examene în condiții stranii și am jucat barbut pe străzi şi am filozofat cu mari filozofi, deopotrivă, am scris, scriu, voi scrie, construiesc strategii de Top Secret. Ăsta sunt. Cu bune, cu rele, cu succese, cu insuccese. Cu defecte și calități. Un om real. Un strateg cu frică lui Dumnezeu. Într-o viaţă de om m-am înaintat singur, pe riscul meu, învățând, construind, imaginând, secretând, producând, promovând, punând la cale strategii, scenarii, servicii de imagine şi comunicare, construind un ocean enigmatic.

 

Ce nebunie în toți acești ani! Am construit zeci și zeci de imagini personale în cele mai stranii situații, în cadrul unor evenimente aiuritoare. Am cunoscut pe propria-mi piele tot felul de senzații ciudate. De-a lungul anilor, am încercat să construiesc imaginea unor războaie subtile, a unor evenimente magice, a unor instituții, firme, organizații, asociații, evenimente mari și mici, a unor oameni de afaceri şi a unor oameni politici, a unor oameni de cultură, a unor adevărați ofițeri, a unor femei teribile și a unor copii zănateci. Nu e uşor dar e pasionant, greu, ciudat. Să defineşti exact fundamentele unui eveniment straniu, ale unui brand personal, să construieşti scenarii credibile şi imagologii de toate felurile e mult mai greu decât să ajungi pe Lună mergând pe jos. Adevărul e că o poţi face în multe moduri. Dacă ai şansa unui material uman bun, dacă ai puţin noroc şi eşti deştept, să ştiţi, lucrurile nu sunt deloc mai uşoare. Dimpotrivă. Uneori o iei pe coajă de nu te vezi. Așa ca în Star Wars.

Ce nebunie în toți acești ani! Am construit zeci și zeci, sute de strategii speciale în cele mai stranii situații, în cadrul unor evenimente aiuritoare. Am cunoscut pe propria-mi piele tot felul de senzații ciudate. Construcţia războaielor de imagine, construcţia brandurilor personale şi a brandurilor politice și din lumea afacerilor, magia fascinantului corporate branding presupun experienţă în multe domenii, ambiţie, clarviziune, forţă, profesionalism, asumarea unor riscuri în largul oceanului de imagini amețitoare. Dar cel mai important lucru e să recunoşti că în fiecare zi ai de învăţat câte ceva, că nu ştii totul. Dacă te crezi guru, atunci viaţa îţi va da în cele din urmă o lecţie dură că să te înveţi minte.

Credit art: Alex Ruiz