Scriitorul Gheorghe Săsărman a acordat recent un amplu interviu Magdalenei Popa -Buluc pentru Jurnalul National. Sunt trecute în revistă realizările sale semnificative din opera de prozator, dar și chestiuni de politică internă din Germania sau opinii privind  pandemia și coronavirusul cel nou.
GHEORGHE SĂSĂRMAN este unul dintre seniorii genului Science Fiction şi Fantasy modern. 
Absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din București, doctor în Teoria arhitecturii, jurnalist până în 1982 la Contemporanul; constrâns din motive politice, este obligat să renunțe și să plece din țară, la München, unde lucrează atât ca informatician, cât și ca director și editor al Asociației culturale Apoziția, Președinte de onoare al Ligii Asociațiilor româno-germane. A fost distins cu nenumărate premii, printre care Premiul pentru eseu al Uniunii Arhitecților, Premiul Europa, Premiul pentru roman al revistei Știință și Tehnică, Premiul Ion Hobana etc.
Întreg interviul se poate lectura aici…
https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/interviuri/gheorghe-sasarman-in-dialog-la-distanta-cu-magdalena-popa-buluc-exercitii-de-detasare-fata-de-obsesiile-unui-prezent-adus-in-stare-de-asediu-842308.html