,,În romanul darkfantasy Stăpânul umbrelor – Trezirea, Ana-Maria Negrilă ne propune o călătorie într-un univers fantastic neobișnuit, deși familiar pentru unii cititori mai vechi ai autoarei. Pornim alături de personaje enigmatice și fascinante într-o aventură periculoasă, căci, deși nimeni nu știe ce sau cine este Umbra care se ridică deasupra lumii, amenințarea este prezentă și palpabilă. Cinci personajevor lua parte la luptă – o tânără cu puteri ciudate, care trăiește pe o insulă izolată de restul lumii și care își dorește să fie liberă, doi tineri luptători care sunt aruncați în mijlocul unor intrigi pe care nu le înțeleg, un prinț care trebuie să facă față unei moșteniri grele, un războinic care căută răzbunare, dar care este urmărit la rândul lui de fantoma unei tinere misterioase.

Deși deznodământul se lasă așteptat în cel de-al doilea volum al seriei, Stăpânul umbrelor – Trezirea ne pune față în față cu problematica Supraomului aflat în căutarea propriului sens, a găsirii identității, a alegerilor dificile și a auto-sacrificiului pentru binele celorlalți.

 

Aflați într-o călătorie inițiatică, fiecare în felul său, într-o lume în care echilibrul lipsește cu desăvârșire, eroii noștri se văd nevoiți să își folosească puterile pentru a dejuca planurile obscure ale unor păpușari lipsiți de scrupule. Desigur, în stilul clasic al autoarei, veți avea parte de răsturnări de situație, intrigi complexe, nenumărate puzzle-uri de rezolvat și adrenalină pură.”