• În colecția „Future Fiction”, editată de prozatorul italian Francesco Verso, urmează să apară cel mai probabil anul viitor, în traducerea Anitei Bernacchia și
  cu o prefață de Mariano Martín Rodríguez) ediția bilingvă, româno-italiană,
  a volumului de proză utopică „Cuadratura cercului” semnat de Gheorghe Săsărman. https://www.futurefiction.org/

Gheorghe-Sasarman

 • Povestirea lui Ovidiu Bufnilă „Red Orchestra” a fost publicată în Topul revistei australiene Antipodean SF, în numărul din septembrie 2019. El a recidivat după publicarea povestirii sale Pataggonia în 2003.

 • Trilogia Văluririi a primit publicarea în revista Alternanțe din Munchen, Germania. Acolo am putut vedea poeme de Ionuț Caragea, un eseu de Cornel Ungureanu, pe lângă multe alte nume din diasporă sau din țara mamă, cu aport la cultura europeană.

 • Ovidiu Bufnilă a fost celebrat la Bistrița într-o întâlnire culturală de excepție, cu  scriitorul Olimpiu Nușfelean, directorul frumoasei revistei Mișcarea Literară și neobositului director al bibliotecii bistrițene, Ioan Pintea.

 • Poate un pas mic pentru scriitorii români, dar mare pentru autoare, pentru că „Împăratul ghețurilor” scris de Ana Maria Negrilă pășește dincolo de granițele României în prima lui ediție în maghiară. „Este prima dată când văd un text scris de mine, pe care nu reușesc să-l simt din cauza barierei lingvistice, dar nu pot să spun că-mi pare rău.” Ediția aceasta are la bază o variantă care a apărut în română în 2018 la editura Crux Publishing. Să-i urăm, deci, „Împăratului ghețurilor” drum bun prin lume!

 • Pe data de 22 octombrie 2019, în Biblioteca Gh. Șincai din Oradea, sala Amfiteatru,  a avut loc o triplă lansare de carte la care au participat și oaspeți din Franța. Evenimentul se înscrie în cadrul manifestărilor literare “Punți peste Crișuri” ale Cenaclului Internațional “Prietenii Poeziei” (coordonatori Ionuț Caragea și Dan. H. Popescu). În prima parte a evenimentului se va lansa volumul de poeme “Iubirea mea abisală” (Ed. Fides, 2019), semnat de Ionuț Caragea. Ediția franceză a acestui volum, publicată la editura Stellamaris din Brest în 2018, a câștigat premiul François-Victor Hugo, oferit de Societatea Poeților Francezi, cea mai veche și mai prestigioasă societate de poezie din Franța. Evenimentul s-a  încheiat cu lansarea cărții „XURA” (roman și poeme, editura Fides, Iași, 2019), creată după un fragment de joc de roluri inspirat de „Tărâmurile viselor“ de H. P. Lovecraft.
 • Pentru a treia oară pe lista câștigătorilor ”Writers of the Future” – Hollywood, California,  Liviu Surugiu este în ascensiune. In august 2019 primește o Mențiune de Onoare pentru povestirea ”Stația Viselor” (nr.1 CSF Magazine), în traducerea Teodorei Vidrean.
 • Tot Liviu Surugiu a semnat contractul cu ”Galaxy’s Edge”, o notabilă prezență internațională între revistele de SF. Îl vom vedea alături de semnatari de marcă ai genului.