O sută este o cifră simbol. 100 de zile ale lui Napoleon, după întoarcerea de pe insula Elba. O sută de zile ale unui guvern validat de parlament, o sută de goluri în campionate sau cupe europene. Suta înseamnă și clasamente de top în domenii. Comerciale, sportive, academice etc.
O sută de numere ale unei reviste, indiferent din ce sferă tematică ar fi, reprezintă o performanță notabilă, în spatele ei fiind o echipă de profesioniști sau de amatori. Dacă e de amatori, adică de oameni care fac acel lucru fără să fie plătiți, numai din pasiune, e cu atât mai de apreciat acest fapt.
O sută de numere din HELION ONLINE înseamnă aproape zece ani de muncă susținută pentru o cauză nobilă: promovarea sefeului românesc.
Primul număr din Helion Online a apărut la sfârșitul lunii aprilie 2010. Motivul principal a fost unul economic, legat de mizeria decontării revistei tipărite Helion, dar și a altor titluri tipărite de către Asociația Helion și Editura Bastion: Almanahurile Science-Fiction și Estival Science-Fiction.
Reluarea tipăririi seriei noi a revistei Helion în 2006 cu șase apariții anuale și cu tiraje de 5.000 de exemplare, cu distribuție națională a însemnat o experiență  tristă. Rodipetul, Simetria sau Propress au fost firme de distribuție de presă și tipărituri conduse de escroci, așa cum a fost și în cazul rețelelor de distribuție carte Divertas sau Carturești. O figură sinistră a capitalismului dâmbovițean o reprezintă frații libanezi Awdi, cu dublă cetățenie, libaneză și americană, cumpărători ai Rodipetului în guvernarea A. Năstase și a lui Micky Șpagă, cei are din cei 907.000 lei datorați firmei Anmavas, prin care s-a făcut distribuția revistelor Helion, a almanahurilor Science-Fiction și a seriei de cărți polițiste a plătit numai 124.000 lei,restul neplătindu-i nici în ziua de azi.
Aceste lucruri ne-au făcut să reducem tirajele la revista tipărită, să nu mai tipărim almanahurile (cu tiraje de 15,000, 20.000 si 25.000 de exemplare și cu un procent de vânzare cuprins între 89 si 93% din totalul tirajului). A urmat apoi  reducerea periodicității revistei Helion de la șase apariții anuale la trei, la două apoi la una, fără distribuție națională.
Următorul pas a fost apariția revistei electronice Helion. Costuri mult mai mici, cu posibilitatea sporirii numărului de cititori.
S-au menținut rubricile fanion ale revistei LABORATOR SF, MERIDIAN SF, PE SCURT DESPRE PROZA SCURTA, adăugându-se altele noi; CRONICA DE FAMILIE, susținută de Mircea Opriță, INTERNEXT  susținută de Lucian-Vasile Szabo, CAREVASĂZICĂ (Cornel Secu), FOTOTECA HELION, GALAXIA IMAGINARULUI (realizate de Darius Hupov), rubrica de știință avându-l ca titular pe Adrian Chifu.
Interesantă a fost evoluția numărului de vizitatori unici și a numărului de accesări  la fiecare număr:
a) după primele două numere aveam peste 500 de vizitatori unici și peste 4.000 de accesări,
b) după primele cinci numere aveam peste 4.000 de vizitatori unici și peste 29.000 de accesări,
c)după numărul nouă am depășit numărul de 5.000 de vizitatori unici  și peste 37.000 de accesări.
Administratorul site-ului, Dacian Străin, monitoriza printr-un program special accesarea fiecărei rubrici din Helion Online, iar rubrica CAREVASĂZICĂ aduna accesări cât toate celelalte rubrici la un loc.
Toate publicațiile sf online din Romania (Nautilus, Gazeta SF, Galileo, S.R.S.F. transformat ulterior în Fantastica) nu ajungeau împreună la jumătatea numărului de vizitatori unici  și accesări pe care i-a avut Helion online în perioada 2010-2013.
Competitorii noștri se scărpinau în scăfârlie și nu pricepeau acest fenomen..
După Dacian Străin pentru scurtă vreme a fost administrator de site Dan Judea, care a avut proasta inspirație să schimbe denumirea domeniului din .ro in .eu. Din acest motiv numărul de vizitatori unici a scăzut dramatic, ajungând să fie ca la primele două  numere.
A fost o experiență nefericită, care ne-a costat foarte mult.
George Țugurlan a fost administratorul de site cu cele mai lungi state de serviciu. Aproape 40 de numere. De la numărul 68 până la numărul 98 administrator de site a fost Daniel Timariu.
De la numărul 1 și până la numărul 68 redactor-șef a fost Cornel Secu, iar de la numărul 68 și până la numărul 98 a fost Lucian-Vasile Szabo. De la nr 99 redactor-șef este Adrian Bancu. Daniel Timariu a schimbat în bine fața revistei. După numarul 80 greul revistei a căzut pe umerii lui Daniel Timariu, redactorul șef si redactorul-șef adjunct (Darius Hupov) având contribuții modeste în selecția materialelor și managementul general al publicației.
În toți cei aproape zece ani de existență a revistei HELION ONLINE calitatea publicistică a fost la un nivel ridicat, superior celorlalte publicații de gen. Pe ansamblu s-a apreciat originalitatea lucrărilor, fie proză ,eseu, notă sau știre, dar și calitatea ideatică sau scrierea.
Ruptura produsă în luna august a.c. datorită proastei gestionări a unei situații de criză indusă de Darius Hupov a creat o rană  adâncă în eșafodajul Helion.
Sperăm să se vindece cât mai repede, iar calitatea revistei electronice să nu aibă sincope. Vreau să mulțumesc tuturor redactorilor și colaboratorilor pentru dăruirea cu care au participat la clădirea edificiului care se cheamă Helion Online.
HELION ONLINE este deja un nume glorios, care se adaugă celorlalte publicații de prestigiu ale clubului Helion: revista tipărită HELION și BIBLIOTECA NOVA.
Sper ca el să dăinuie cât mai mult, iar trăinicia lui să fie un semn distinct în cultura română.
VIVAT ET CRESCAT HELION ONLINE!