Vineri, 1 noiembrie a.c., începând cu ora 17, în sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, a avut loc o nouă ședință a clubului.  S-a prezentat numărul special BIBLIOTECA NOVA nr. 15 din seria nouă. Precizăm ca BIBLIOTECA NOVA a apărut în 1983 la inițiativa clubului Helion, a președintelui său, Cornel Secu, iar din 2006 Asociația Helion a realizat și tipărit seria nouă, care este singura publicație anuală din Romania dedicată teoriei, criticii și istoriei literaturii de anticipație. Prezentarea numărului special a fost făcută de Marius-Mircea Crișan, unul dintre realizatorii publicației.
La punctul doi al reuniunii a citit proza originală SF Ionuț Manea, partea a doua a nuvelei sale în pregătire, „Ciudatul caz al lui Roger Mood”. Capitolul poartă numele „Copilăria lui Roger Mood”, apreciat ca o scriitură de valoare.
În finalul ședinței au fost anunțate premiile celei de-a 34-a ediții a Concursului Național de Proză Scurtă Helion 2019, care promovează creația literară de gen științifico-fantastic în rândurile tinerilor de orice vârstă.

Foto: Adrian Bancu