CERTITUDINI ŞI EVIDENŢE – BERZASCA 2022

        La un standard valoric remarcabil, la pensiunea Ecaterina din localitatea Berzasca (Caraş-Severin) în perioada 02-09.10. 2022 s-au desfăşurat lucrările “International Art Symposium Berzasca II “/ 2022 avându-l curator pe Costin Brăteanu.

Aprecieri și caracterizări de Ion Diaconu :

 

Costin Brăteanu: Folosindu-se de tehnica mixtă, avem reprezentată viziunea despre natură înfățișată misterios, subtil și care fascinează antrenând imaginația în fabulos. Această manieră conturează punctul de vedere propriu asupra Dunării la Berzeasca: unitate între apă, pământ, vegetație și cer.

Sarah Miulescu: Sintagmă cromatică impregnată de irealitate  în care conturul, adâncimea volumetrică, întretăierea și concurența tușelor, dimpreună cu un colorit în alăturări compatibile se întregesc.

Dragoljub Firulović: Reluând o temă mai veche, o up-gradează într-o viziune nouă în care într-un context tern receptăm bogația multicoloră a subsolului, în fapt jocul dintre aparență și claritate exprimat prin contrastul între suprafață și profunzime.

Gabriel Chaplin: Planta luxuriantă fără legătură cu vegetația din zonă exteriorizează rezultatul imaginației stimulată de mareția Dunării. Consensul cromatic întregește unitatea dintre arborizația plantei și smaraldul apei care o îmbracă.

Katarinac Djordjević: „Amestecă” pământul, apa și cerul cu viața, iubirea și patosul locuitorilor din preajma Dunării startând imaginația privitorului să-și armonizeze existența cu a acestora.

Filip Ristić: Aceiași locație, același peisaj în care imaginea de ansamblu este fragmentată în forme cu margini și unghiuri drepte. Reuniune plastică a spațiului cu timpul la Berzeasca în albastru, verde și munte…

Duska:

Efigie insolită, abstractă, suprarealistă în albastru efervescent ce exprimă joncțiunea dintre pământ și apă materializată în buclă/meandră/cot/ansă, cer și Dunăre…

Marcel Lupșe:

Lucrare în continuarea albumului ”DESCÂNTEC”,  autorul folosește simbolurile florale îndelung exersate și ne oferă o mostră din ierburile de leac pentru trup şi suflet-veritabilă pledoarie plastică despre lumea vegetală, congenere cu noi la trecerea/petrecerea prin/în timp.

Michaela Suranka:

Concept în tridimensional și limbaj abstract, joc de planuri și volume, exprimă preponderența imaginarului în raport cu realitatea locației = Berzeasca 2022.

Ana Miljković:

Fără repere temporale şi de apartenență topografică, lucrarea conturează o sensibilitate expresionistă în registrul sobru al revelației vagi. Este Dunărea văzută de sus, la Berzeasca.