Helion

Amiralul Solrak a vizitat multe locuri într-un timp scurt. Sunt nenumărate exemplele de luat în seamă. Să vedem doar câteva:
-În Sitarchis-4, federații au găsit urme ale unei mari civilizații, deja dispărute, care au avertizat în diferite mesaje despre pericolul călătoriilor în spațiu. Potrivit acestora, spațiul era un abis din care nu se mai puteau întoarce.
-În Hamel-3, cel mai ciudat și mai incredibil lucru este că există o planetă care se îndepărtează de soarele său. Datorită organelor pe care le deține, ea respinge gravitația și produce o serie de catastrofe, astfel încât planeta părăsește orbita pe care o avea în jurul soarelui său.
-În Mobs-6, Solrak descoperă o lume în plină evoluție în care trăiesc doar ființe inferioare, care sunt zburătoare. Studiile arată multiplele căi pe care evoluția le poate urma.
-La sosirea sa în sistemul Quares-12, Solrak întâlnește o ființă care provine dintr-o orbă multidimensională, denumită mai apoi de jurnaliști „prințesa albastră”.  Din acest motiv nu pot avea o  relaționare. Pentru simțurile lui Solrak, ea este transparentă.
În imediata apropiere a Gama-8, federalii descoperă un fel de „scurtătură” în spațiul în care pot ajunge unde vor mai repede. Ele sunt numite „râuri ale spațiului”.
-Când steaua Magsa-40 exploda în supernova, Solrak asista, de la distanță, la distrugerea totală a civilizației planetei Pisis-9. Pe baza acestor observații amiralul a elaborat scenarii de salvare a altora în situații similare.
-În Carle-7, federația descoperă un nou tip de Gaură Neagră, fiind exemplarul unei anumite clase de sisteme necunoscute care se observă dintr-o altă bulă cosmică izolată.

-Aproape de Diana-6, este ofițerul Keler, originar din superclusterul din Taurus , care este copia unui „alter ego” care se află în Maris-27. În acest fel, el le descrie tot ce se întâmplă acolo, servind și de punte de comunicații.
-În galaxia Carina, fenomenul „celălalt eu” este foarte comun și chiar amiralul Solrak reușește să fie în două sau mai multe locuri, în același timp. Unele sunt numite „identificare cosmică” sau „înmulțire dimensională”.
-La sosirea în sistemul 23540 din Galaxia Mayer 205, Solrak decide să înființeze o serie de „puncte de observație” (colonii) în principalele galaxii ale acestui supercluster. Pentru aceasta s-au folosit specialiști cu mai multă experiență în exocomunicare. Scopul nu a fost doar să studieze, ci să trăiască cu ființe total diferite. Acest lucru le-a permis oamenilor de știință să avanseze în științe diferite și, în același timp, să-și împărtășească cunoștințele cu ei.
Cert este că Solrak s-a dezvăluit rapid ca fiind un amiral cu o capacitate remarcabilă, care se întâlni cu forme de viață din ce în ce mai ciudate. Aceste  întâmplări i-au permis să înțeleagă tot mai mult cum este UT-ul și diferitele sale configurații.

-Un eveniment de maximă importanță în călătoriile sale a fost întâlnirea istorică cu Zanor, reprezentantul neo-oamenilor și liderul confederației Omega. Această întâlnire a avut loc pe planeta Subsa 5 a sistemului Midra-7. Sunt două rase diferite și, totuși, legate în timp de mii de ani.
Scena, ca atâția alții, este impresionantă. Strămoșii lui Zanor au fost cei federali, aceiași pe care îi reprezintă acum Solrak, iar confederația Omega este cea care reunește nenumărate organisme similare cu aceeași Federație, dar formată din nenumărate rase și galaxii și clustere diferite.
În conformitate cu obiceiurile sale, Solrak a prezentat o prezentare lungă a grupului său și a tot ceea ce a considerat important, urmată de o prezentare similară dat de Zanor. Apoi au venit muzica și alte evenimente de spectacol. Dar Solrak a putut să întâlnească și celelalte rase care conduc confederația.
Neo-umanii (NH) au fost încă o rasă în galaxia Midra-7 și în întregul grup care a cuprins asta și alte 35 de galaxii. În general, cele mai importante rase nu erau umane, aveau corpuri ciudate și erau înzestrate cu 10 sau mai multe simțuri.
Acești non-umani sau extrahumani (HD) nu considerau HS-ul ca fiind inferior, ci mai degrabă ca un tip de rasă specializat în spațialitate și alte științe similare. Prin urmare, ei au recunoscut că SA a făcut ceea ce ei înșiși nu vor putea face. Pentru unii dintre liderii săi, SA a fost cei mai experimentați în explorarea Cosmosului, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru.
Dar, în același timp, pentru Solrak și întregul HS, EH-urile dețineau cunoștințe multidimensionale la care nu au ajuns încă. Cu alte cuvinte, civilizațiile și-au completat reciproc cunoștințele.
Adio este cu adevărat un lucru magnific. Organizatorii realizează diferite structuri care îi onorează pe cerul acelei lumi și chiar propriul soare clipește într-un mod diferit, de parcă ar da un fel de mesaj.
-Vom continua să ne vedem – Zor se asigură la sfârșit.
-Așa este – a spus Solrak.
Rezultatul la care s-a ajuns în aceste zile este că, de acum încolo, vor fi reprezentanți ai Sănătății în Confederație. Planeta Cior, din aceeași galaxie Midra-7, va fi folosită pentru aceste întâlniri. În acest fel, federațiile au obținut o mai bună înțelegere a acestei probleme.