Echipajul misiunii Apollo-15 a fost format din astronauții David Scott (comandant), James Irwin (pilotul modulului lunar) și Alfred Worden (pilotul modulului de comandă). Ansamblul format din nava „Endeavour” și modulul lunar „Falcon” a fost lansat cu puternica rachetă Saturn-510 (un model cu motoarele îmbunătățite față de cele anterioare) în 26 iulie 1971, 13:34:00 UTC, de la Centrul Spațial Kennedy.

În 30 iulie 1971 22:16:29 UTC, Scott și Irvin au aselenizat în regiunea Hadley, pe țărmul Mării Ploilor, în punctul de coordonate 3°38’2″E, 26°7’56″N, un loc plin de praf selenar (15-30 cm grosime). Exploratorii au stat 66 ore 54 minute 54 secunde pe suprafața satelitului nostru natural, au efectuat 1 ieșire cu 3 excursii, activități extravehiculare totalizând 18 ore 34 minute 46 secunde. Una dintre prioritățile absolute ale acestei misiunii a fost transportul și debarcarea unui automobil lunar (LVR, Lunar Roving Vehicle), construit în colaborare de Boeing și General Motors. Cu ajutorul lui, Scott și Irwin  au parcurs în total 27,9 km. Din precauție, exploratorii nu s-au îndepărtat niciodată la o distanță mai  mare de 7 km, cât le-ar fi fost la îndemână pentru ca, în cazul unei defecțiuni, să se întoarcă „per pedes” la bază. Din fericire a fost măsură de securitate inutilă.

În fața camerelor de luat vederi, David Scott a verificat experimental legea stabilită de Galileo Galilei, conform căreia, în absența atmosferei, toate corpurile cad cu aceeași viteză, indiferent de masa lor. Înainte de a se întoarce pe Pământ, rover-ul a fost parcat la o mică distanță, ca să transmită în direct decolarea modulului lunar.

În cadrul misiunii astronauți au lăsat o plăcuță comemorativă (unde au fost trecute numele celor 14 astronauți și cosmonauți decedați până la acea dată) alături de o mică statuetă numită Fallen Astronaut.

Tot materialul poate fi citit în articolul APOLLO 15 și „astronauții căzuți” de pe site-ul Spacers.ro.

1024px-Fallen_Astronaut