După un efort de aproape un an, sunt bucuros să anunț oficial că în 2020 va avea loc la Dumbrăvița (lângă Timișoara), prima ediție a Festivalului de film Sci-fi și Fantasy, „The Galactic Imaginarium. Festivalul este realizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local din Dumbrăvița și se va desfășura în perioda 23-24 mai 2020. Festivalul va fi găzduit de Casa de Cultură Dumbrăvița.

Din programul festivalului menționez: proiecții de filme cu dezbateri, conferințe, întâlniri cu invitații (prezenți la festival și prin video link), sesiune de întrebări și răspunsuri, gala premiilor. Festivalul va acorda câte un premiu al juriului, pentru secțiunea SF și cea Fantasy. De asemenea, va exista și un premiu al publicului.

La acest moment avem constituit nucleul echipei de organizare și avem confirmare de participare de la patru din cei cinci membri ai juriului festivalului.

Festivalul va fi promovat la Convenția Mondială de SF (WorldCon) de la Dublin și la Convenția Europeană de SF (Titancon) de la Belfast.

În cazul în care Distopicon va câștiga dreptul de a fi manifestarea Eurocon a anului 2021, Festivalul de film va avea loc în paralel cu Distopicon.

Informații proaspete despre festival puteți găsi la site-ul festivalului și pe pagina de Facebook.

the-galactic-imaginarium-2019_1