Numărul 14 al revistei spaniole de science-fiction & fantasy SuperSonic tocmai a fost anunțat pe facebook de către redactorul șef, autoarea Cristina Jurado.

Acest număr va apărea în luna septembrie, fiind special conceput pentru festivalul AnsibleFest, Bilbao, Spania, 6 – 7 septembrie 2019, primul festival feminist de science-fiction.

Povestiri de Maielis González Fernández, Nahikari Diosdado, Almijara Barbero și Karen Lord, traducere de Arrate HS. Articole de Mariana Rodríguez Jurado și colaboratorii, interviu cu Gabriela Damián, luat de Libya Brenda, căștgătoarea premiului James Tiptree Jr. Award*. Ilustrație de S. Prez.

SuperSonic-14

*James Tiptree Jr Award este un premiu literar anual oferit pentru operele de science-fiction și fantasy ce extind sau explorează înțelegerea de gen. Premiul a fost fondat în februarie 1991 de autorii de science fiction Pat Murphy și Karen Joy Fowler, după o discuție la WisCon**.

** WisCon sau Wiscon, o convenție science-fiction din Wisconsin, este cea mai veche convenție și conferință feministă de science fiction din lume. Convenția a avut loc prima dată la Madison, Wisconsin, în februarie 1977, după ce un grup de fani, care a participat la cea de-a 34-a ediție a Convenției Mondiale de Science Fiction (World Science Fiction Convention) din Kansas City din 1976, a fost inspirat de organizarea unei convenții precum WorldCon, dar cu feminismul ca temă dominantă. Convenția este organizată anual în luna mai, în timpul weekendului de patru zile al Zilei Memoriale (Memorial Day). Sponsorizat de Societatea pentru Promovarea și Studierea Fantasy și Science Fiction, WisCon reunește fani, scriitori, editori, redactori, cercetători și artiști pentru a discuta science fiction și fantezie, punându-se accentul pe problemele feminismului, sex, rasă și clasă socailă.