Pink Floyd e unul dintre primele grupuri muzicale care omagia aterizarea (alunizarea) cu succes a primilor oameni pe Lună. Cântecul lor  „Moonhead”, deși a fost repetat de nenumărate ori de-a lungul anilor, nu a primit o lansare oficială până în 2016, când a fost inclusă ca piesă a albumului  Pink Floyd, The Early Years 1965-1972.

Chitaristul  Gilmour după ce și-a încheiat concertul live filmat la BBC și-a reamintit momentul  creației: „fiind în apartamentul meu din Londra, privind la Lună și gândindu-mă:  de fapt, există oameni care coboară acolo chiar acum. M-au inspirat, puteam privi în sus spre Lună și oamenii călcau chiar acum pe ea”.

Era inevitabil pentru The Police să nu stea deoparte: Walking on the Moon, filmat la centrul NASA din Florida în 23 octombrie 1979, care avea să fie în top nr. 1 în Marea Britanie și Irlanda și ajunge nr.9 în Australia:

Pe 16 iulie era lansat Apollo 11, pe 20 iulie a aterizat în Marea Liniștii, prima mare fără apă atinsă de om. Pe 24 iulie s-au întors. Întreaga misiune a durat 195 ore și 18 minute.

Electric Light Orchestra ne povestește despre biletul lor spre Lună, aducând și ei un omagiu celor ce și-au adus aportul la această aventură magnifică a cercetării și cunoașterii:

Pasiune, până la Lună și înapoi, de la Savage Garden:

Possum, în registrul jazz rock:

Și în zona dark rock electronic cu Laibach – B Mashina, cu un scenariu din filmul SF Iron Sky -cu  nazi pe Lună:

De inspirație hawaiană, o variantă estivală a anilor 84, preluată și de Boney M. Aici cu Tony Esposito.

In registrul pop, cu accente de chitară spaniolă, avem de la Belinda Carlisle un binecunoscut șlagăr sentimental: La Luna.

Radiohead face trecerea dinspre epoca rock spre electronică:

 

Clar de Lună – Debussy, interpretat de Isao Tomita

Public Service Broadcasting se inspiră și ei din istoria aselenizării:

Madison Mars Lucas & Steve – Lunar, electro- dance, minimalist:

O selecție de piese dansante și de audiție ne-a făcut-o și Juan:

Madis și Luna:

Kid Francescoli, simțindu-se „happy”:

Pentru amatorii Școlii Berlineze de Muzică le selectăm un album Klaus Schulze – Live Under The Blue Moon:

In 16 iulie la Kennedy Space Center Visitor , la celebrarea a 50 ani de la lansarea lui Apollo 11, va avea loc un concert deschis de DJ Evalicious și în care capul de afiș este grupul Duran-Duran, un grup cu peste 100 milioane de discuri vândute. Biletele de concert costă 300 $ și este implicată în susținere parțială Fundația Buzz Aldrin.

Vom face și noi o incursiune în lumea muzicală selenară la festivalul nostru de o zi  MOONIVERSE chiar pe 20 Iulie  2019, la exact 50 ani de la aterizarea Vulturului și de la primii pași pe Lună. De-a lungul acelei zile vom asculta muzică de la creatorii de muzică: Adrian Chifu, Cristian Onofreiciuc, Andreea Michele Vincenti, Stive Morgan și grupul V.A.G. live, care, cu amabilitate, și-au pus muzica la dispoziția tinerilor care călătoresc prin imaginația lor în spațiu.

Vă așteptăm!

#mooniverse & #spacersfestival