Un român în Lună, de Henri Stahl
Roman – Reeditare
Una dintre puținele lucrări science-fiction ale literaturii române de la începutul secolului al XX-lea, cartea ”Un român în lună”, apărută în 1914 – cu, iată, peste 100 ani în urmă! – rămâne o capodoperă peste timp. Și dacă îți place acest gen literar, e obligatoriu să ai volumul de față în bibliotecă, fiindcă numai cunoscându-ne trecutul și raportându-ne la el putem să visăm la un viitor (stiintifico) fantastic de frumos!
Artefactul, de Mircea Liviu Goga
Culegere de povestiri
Culegere de povestiri fantastice și științifico-fantastice, în stilul binecunoscut al scriitorului Mircea Liviu Goga, plin de simbolism și filosofie de viață.
Povestirea ”Artefactul”, care dă titlul volumului, ne deschide o perspectivă de-a dreptul uluitoare în privința călătoriei în timp!
Conține povestirile:
- Hipnotizatorul
- Pregătirile
- Întâlnire fantastică
- Zăpezile acestei ierni
- Artefactul
- John & John
- Partida de înot
- Transilvania Caldera
- Inel de aur cu trei cercuri de aur la mijloc
- Poporul pierdut
Judecata de Apoi, de Livia Furia
Roman, Seria RSA – România sub Asediu (București)
Cel de-al șaptelea roman din Seria ”România Sub Asediu (RSA)”.
O serie scrisă de autori trăitori și foarte buni cunoscători ai orașului în care se întâmplă acțiunea.
Ținta: orașul Bucureşti.
Acțiunea: Bucurestiul cunoaste invazia extraterestra! Eroii povestii, adolescenti care se trezesc deodata in mijlocul nebuniei generalizate, cu o serie de decizii capitale apasandu-le pe umeri. Se vor descurca, vor invinge, se vor salva? Afla din carte!
Tunelul de la capătul lumii, de Diana Alzner
Roman
”Aveam de spus o poveste adevărată și, pentru că nu puteam s-o înfățișez lumii ca atare, am pus-o într-o ramă SF.” – Diana Alzner
Un roman de o profunzime aparte, cu o acțiune vibrantă de la un capăt la celălalt. O carte halucinantă, care te va pune pe gânduri într-un mod în care nicio altă carte n-a făcut-o! O poveste superbă!
Târgu-Jiu ’59, de Mircea Liviu Goga
Roman, Seria RSA – România sub Asediu (Târgu-Jiu)
Cel de-al cincilea roman din Seria ”România Sub Asediu (RSA)”. O serie scrisă de autori trăitori și foarte buni cunoscători ai orașului în care se întâmplă acțiunea.
Ținta: orașul Târgu-Jiu.
Acțiunea: Câteva „porţi” energetice, lăsate intenţionat de Maestrul Brâncuşi în operele sale, devin „spărturile” prin care AI-uri de tot felul din lumea jocurilor electronice ale anului 2059 izbutesc să pătrundă în lumea reală… O gaşcă nebună de tineri se aventurează acolo unde niciun om n-a mai fost, fără să ştie că vor deveni, de voie – de nevoie, salvatorii omenirii!
O acţiune trepidantă de la un capăt la altul! Un roman pe care n-o să-l poţi lăsa din mână nicio secundă!
”Lucrarea se încadrează într-un SF de factură hard, unde inventivitatea tehnologică primează asupra manipulărilor lejere ale societății viitoare și asupra exploatării esențialmente literare a subiectelor. Tema romanului este destul de incitantă, dacă ne gândim la faptul că specia umană se află tot mai aproape de lansarea în cursă a inteligențelor artificiale, unii oameni de știință, precum Ray Kurzweil, anticipând un moment când tehnologiile din ce în ce mai sofisticate ale contemporaneității noastre vor putea crea efectiv entitățile raționale cu suport computerizat.” (Mircea Oprița)
Dicționar de Enigme și Mistere, de Aurel Cărășel
Seria Borderline
Cum ar fi să poți afla cele mai uluitoare informații despre ființele enigmatice despre care se spune că au trăit (sau încă mai trăiesc, ascunse) pe Pământ? Cum ar fi să aprofundezi misterele trecutului, într-o călătorie fascinantă în universul paleoastronauticii? Și toate acestea într-o singură carte?