Un serial numit în engleză „Manifest” = manifestări paranormale, tradus de cei de la rețea în limba română „Destinația”, este un serial polițist produs de Netflix, bazat pe o temă SF. O entitate neumană -sau un fenomen fizic necunoscut – a făcut ca pasagerii unei curse de avion intrată într-o furtună ciudată, cu anumite caracteristici speciale, să iasă din ea în alt timp, după un salt de 5 ani și jumătate. Pentru ei a fost un moment lipsă, dar pentru restul lumii, care a continuat să trăiască și să relaționeze, a reprezentat un șoc  mare. Impactul a fost și de natură religioasă, faptul fiind interpretat ca o minune, de o parte a oamenilor, o altă parte contestând că sunt ființe umane, dându-le o proveniență extraterestră sau demonică și atacându-i.

Acest fenomen i-a transformat pe cei aflați în cursă, astfel încât ei au primit un dar de a avea viziuni sub forma unei voci, fie a vocii lor, fie a unor cunoscuți, care le dă câte un ordin scurt, astfel ca să acționeze în scopul salvării unor oameni care se vor afla sau se află într-un iminent pericol. Un grup al armatei încearcă să descifreze mecanismele și să le folosească în scopuri militare distructive, motiv pentru care unii dintre ei sunt răpiți și supuși unor experimente de tortură, pentru a le testa și modifica abilitățile, pentru a descifra mecanismele care se produc în premoniții și felul cum comunică telepatic cei din grupul celor reveniți.

Unele personaje nu pot suporta aceste voci și se sinucid. Alții le folosesc într-un mod pragmatic, încercând să obțină niște avantaje personale. Curând ei află că fenomenul a mai avut loc și în trecut, dar și în prezent, cu alți oameni trecuți printr-o furtună similară, chiar identică, legând mai multe momente din timp și coordonate terestre între ele. Și personaje, desigur.

Întrucât unul dintre personajele principale este o femeie polițist, episoadele apar ca niște scenarii cu acțiuni diferite, succesive, astfel încât ei să descopere, treptat, mai multe amănunte privind evenimentele ciudate în care trebuie să intre, și să afle  ce anume cere „vocea” de la ei.

Filmul are baze SF, fiind de factură de acțiune, polițist SF. Cu toate că mai există scăpări regizorale (de exemplu uneori personajele au reacții nepotrivite  prin care arată că au cunoștință de ce s-a petrecut cu alții în acțiunea filmului, deși nu au avut legătură cu personajele pe care le-am urmărit noi) sau unele reacții ale personajelor sunt nepotrivite, puțin forțate, neinspirat, el se poate urmări lejer și ne prinde în acțiunea sa, ca într-o vâltoare de evenimente palpitante. Timp de o săptămână urmăream câte 5-6 episoade pe zi. Deci poate crea dependență, prin regia cinematografică, jocul actorilor, acțiunea tensionată, dar și prin inventivitatea scenariilor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Manifest_(TV_series)