Banda desenată „Păsări Aprinse” e inspirată după melodia cu acelaşi nume, compusă şi cântată de trupa „Implant pentru Refuz”.


Povestea benzii desenate „Păsări Aprinse” gravitează în jurul orașului „Corola Varicellius”, un oraș mic și pustiu plutind în vastitatea spațiului cosmic. Orașul fusese cândva vast și prosper, dar în poveste îl găsim ruinat, afectat și părăsit. Foștii locuitori, varicellienii, au dispărut, iar în locul lor și au făcut apariția treptat Spectrele. Niște ființe bizare care, în frunte cu Violanzo, conducătorul lor, urmăresc să elimine sau să transforme orice varicellian rămas încă în viață și să ocupe orașul în totalitate.

Numărul spectrelor crește cu fiecare victimă consumată sau transformată într-una dintre ele, o creatură fără suflet și fără chip, orbită pe vecie de cușca pe care o poartă pe cap. La fundul craterului din centrul orașului, undeva în străfundul dimensiunii nonmateriale, captivă într-un soare artificial, o pasăre îndurerată visează momentul eliberării sale, visează momentul în care va ajunge din nou la suprafață și îl va putea confrunta pe Violanzo pentru a putea elibera orașul de sub tirania spectrelor.

Lucrul la banda desenată a început în 2014 și a pornit cu ideea de a le oferi celor din „Implant pentru Refuz” material pentru realizarea clipului lor animat pentru piesa cu pricina. Totodată, povestea din banda desenată se plasează, din punct de vedere cronologic, înainte de evenimentele prezentate în romanul grafic „Suferar”, o altă poveste mai consistentă tot în curs de dezvoltare, care se va lansa printr-o serie de apariții în decursul următorilor ani.

Deci, banda desenată „Păsări Aprinse” (sau “Ante Suferar”) este o carte care poate exista de sine stătător, dar are și rolul de a pregăti terenul pentru universul prezentat în „Suferar”.

Scenariul şi grafica benzii desenate sunt realizate de Andrei Puică iar pentru partea de culoare s-a realizat o colaborare cu Evelyne Krall.

Banda desenată a fost recent finalizată, iar acum îşi urmează cursul firesc spre publicare.