Consiliul Director al Asociaţiei Române a Cluburilor şi Autorilor de ScienceFiction, ARCASF, a hotărât data şi modul de desfăşurare al viitorului ROMCON, ediţia a 43-a. ROMCON-ul se va desfăşura online, prin aplicaţia ZOOM, în zilele de 28-29 mai 2022.

Invitați de onoare: scriitorul EUGEN CADARU și artistul vizual DAN VOINEA.
Invitaţi speciali: CORNEL BĂLAN, IONUȚ MANEA, LUMINIȚA MANOLE.
Fan invitat special: CRISTINA NEGREANU.

Juriul celei de-a 43-a ediţii a ROMCON-ului este format din: MIRCEA OPRIŢĂ, preşedinte; DANIEL BOTGROS, EUGEN CADARU, VLAD FRÎNGHIU, OVIDIU VITAN – membri.

        Propunerile pentru nominalizările la Premiile Naționale de Science-Fiction, la categoriile cunoscute (roman, nuvelă, volum de povestiri, povestire, volum nonfiction, antologie, publicație pe hârtie, publicație online, emisiune radio/tv, traducător, artist plastic, editură, film s.f. & f) se vor trimite în perioada 26 ianuarie-1 martie 2022, iar nominalizările se vor comunica până la 30 aprilie 2022.

Propunerile pentru nominalizări se vor trimite prin email la adresa asociatia.arcasf@gmail.com. Se pot face autopropuneri și de către autori, edituri, realizatori de emisiuni radio/tv sau filme.

Votul publicului se va transmite în perioada 2-25 mai, achitându-se taxa de participare de 25 de lei, în contul ARCASF: RO55BTRLRONCRT0258176001, CIF 33513282.
Pentru tema generală a ROMCON-ului se vor face propuneri în perioada 26 ianuarie-15 martie 2022 la aceeași adresă de email a asociației.
Alte informații se pot obține după data de 15 februarie a.c., accesând site-ul www.arcasf.ro. Programul ROMCON-ului va fi comunicat după data de 15 aprilie 2022.

Președinte ARCASF,

Mircea Opriță