Stimate domnule Prunariu, Excelența voastră,

Vă scriu din nou, întrucât de două zile a mai intervenit ceva. Și programul meu, și al altora probabil, a fost afectat de un nou eveniment. Vă interpelez în calitatea dumneavoastră de ambasador al României în Rusia, o să vedeți imediat pentru ce.  

Dacă până acum cățelul se mulțumea să urmărească trecerea Stației Spațiale Internaționale pe deasupra noastră, iată că a intervenit o nouă pasiune a sa.

Cățelul meu a pornit în căutarea stelelor căzătoare.  Am asistat acum două zile la căderea unui obiect din spațiu, care a ars în atmosferă câteva secunde, explodând apoi, aproape de finalul traiectoriei sale balistice. Nu știu sigur dacă a fost explozie sau bang sonic, pentru că sunetul avea un decalaj față de lumina generată de frecarea obiectului cu atmosfera.

După căderea sa la sol, cățelul a alergat în direcția respectivă. Pe drum am întâlnit mai mulți semeni de-ai săi, patrupezi fără stăpâni, care se îndreptau în aceeași direcție. În afara obișnuitelor mirosiri de coadă și a ritualurilor de urinare la punct fix, mai comunicau prin diverse gesturi corporale și sunete nearticulate. Nu am înțeles sensul comunicărilor, deși nu îmi era chiar necunoscut comportamentul canin.

Ajuns la fața locului, am văzut, pe fundul craterului de impact, diverse resturi metalice, printre care o placă de metal parțial arsă, pe care se putea distinge inscripția în relief „BOCTOK”. Dumneavoastră aveți, probabil, mai multe cunoștințe și posibilități de a afla un răspuns întrebărilor mele.

De ce s-au adunat câinii lângă epava prăbușită? De ce s-a prăbușit nava rusească? Încep câinii să dezvolte o inteligență superioară? Sau sunt folosiți de alte entități extraterestre, infiltrați printre noi?

În speranța că mă veți putea lămuri în aceste probleme, vă urez multă sănătate și succes în activitatea dumneavoastră. pe care o aveți din mai 2004 în Federația Rusă.

Vă rog să transmiteți la colectivul de la Baikonur un salut. Onoare muncii!

 

Al dumneavoastră fan,

A. Constantinescu 

3 mai 2015

 

(va urma)

Foto: capsula Soyuz 1, cu primul zbor al lui Vladimir Komarov,cu un sfârșit tragic, urmare a multiplelor probleme tehnice, în 24 aprilie 1967.