De data aceasta, numele de cod va fi flash fiction. Cele trei proze scurte, fantastice, pe care le voi prezenta succint, au apărut în Antologia de proză scurtă Literomania, Editura Paralela 45, noiembrie 2019( coordonată de Adina Dinițoiu și Raul Popescu.)
Flash fiction-ul, de obicei, nu depășește 1000 de cuvinte, și de aici pornește aventura pentru că, într-un spațiu atât de îngust, rezolvările povestirilor și maniera de scris au nevoie de coerență, densitate și finaluri pe măsură.

Gasleak Woman, este un flash fiction scris de Andrei Mocuța, în care o urmărim pe străbunica povestitorului, înspăimântată de scurgerile de gaz. Reușește sau nu să depășească această frică, rămâne de văzut, cert este că după toată tevatura, Agenția Națională de Siguranță și-a pierdut monopolul și a fost desființată. Necromantul lui Daniel Coste, însoțit de putoarea morții, sosește într-un han de la marginea lumii, unde morții se-ntorc și își retrăiesc propriile aventuri. Sfârșitul nu pare a fi conectat în totalitate cu restul narațiunii, acesta fiind singurul inconvenient. Apoi, caruselul de noapte al lui Andrei Panțu, ne spune povestea lui Alex, în cicluri( de la kyklos, rudă cu latinul circus!) neașteptate, unde poți întâmpina surprize temporale mai puțin plăcute. Plăcut este când, într-o antologie de ficțiune, găsim o mulțime de texte fantastice, autorii simțindu-se minunat în această zonă.