Acum câțiva ani, extratereștrii au preferat să colaboreze cu rușii și nu cu americanii, prea puși pe imaginări OZN-istice. Extratereștrii aveau nevoie de un kosmodrom exact la Vaslui pentru că tocmai acolo putea coborî pe Pământ din navele lor superluminice. Rușii le-au promis că se ocupă dar cum aveau serioase probleme teritoriale, s-au rugat de un anume Porumboiu să aranjeze treburile în Vaslui.

Miercuri, senatorii PNL i-au interpelat pe senatorii PSD, la un plen al parlamentului, vrând să știe ce și cum în chestiunea kosmodromului. Guvernul Grindeanu tocmai ce-a dat aprobare, Consiliul Județean Vaslui n-a zis nu, niște firme de construcții din Bacău s-au pus pe treabă, venind de la Adjud cu mic, cu mare. Au venit și niște gagarini de la Baikonur să testeze câmpul magnetic, profesioniști, ce mai, uite-așa aveau niște stații! Niște ONG-uri, sponsorizate de SRI, s-au înverșunat contra, într-un miting de pomină care s-a întins din Bârlad până spre Iași. În sfârșit, un jurnalist mai cu moț a dispărut în neant după ce a dezvăluit niște tevaturi geostrategice legat de acest caz. Francezii au vrut să știe și ei despre ce este vorba, germanii și ei, italienii au tăcut chitic.

Congresul american a pornit o anchetă financiară de proporții ca să afle ce bănci s-au amestecat în afacerea extratereștrilor cu rușii. Până la urmă, filiala locală a BCCI Vaslui a intrat în colimator, trebuind să ispășească din greu.

Există indicii că extratereștrii erau de fapt o acoperire pentru profesioniștii care au pus Argentina pe chituci în doi timp și trei mișcări.

Asta e, tevaturile geostrategice sunt fără de oprire și când crezi că te-ai lecuit, hopa, încep bătăile de cap. Dar lasă, frate, noi mâine lansăm primul satelit spion românesc, chiar din Vaslui, na, să moară lumea de necaz și alta nu.

Credit image: Alex Ruiz