Spionii prinţului marțian Kubla Kan, virusaţi de serviciile secrete inamice, se cuibăriseră într-un albatros imperial şi ne urmăreau cu atenţie din văzduh. Bobolina ne-a spălat picioarele. Ne-a dăruit scoici aurii şi ne-a şoptit câte ceva despre Mandhala. Era după mareea trandafirilor din Beauburg şi după revolta gunoierilor reformaţi din Bulbona.Am întrebat-o pe Bobolina o mulţime de lucruri despre malagambiştii literari din Takla Makan şi despre imberbul cenaclist din Nulome. Am admirat cei trei sâni imenşi pe care Bobolina îi dezvăluia cu dărnicie. Era o primă încercare de a schimba una din instrucţiunile enciclopediei.

Trei sâni? Lumea politică din România ar fi murit de necaz.

Imaginarul Bobolinei a produs o propoziţie fantastică iar noi ne-am abţinut cu greu să nu ne dăm de gol. Bobolina ne-a spus că Mandhala, sub presiunea câmpurilor magnetice, adusese prezentul, trecutul şi viitorul în acelaşi plan.

Așa se face că ne-am trezit cu toții fix în București, în anul 2017. Acu’, ce să vă mai zic, Bucureștiul nu e ca planeta Marte. Dar spionii prințului Kubla Kan ne-au urmărit peste tot, aveau ei relații la SIE, la SRI, la CNA, la DNA, la ICRAL și la RATB. PNL-iștii nici n-au vrut să audă de canalele marțiene, USR-iștii, dezbinați, nu erau pe la sediu, PSD-iștii, speriați de alegerile din Franța, nici n-au vrut să dea ochii cu noi.

– Bobolina e mai tare decât Udrea? ne-a întrebat un oarecare Orban care cânta binișor la chitară, altminteri haios.

– Păi e, că fără ea, matale nu ajungi președinte PNL chiar dacă prezentul, trecutul şi viitorul sunt în acelaşi plan.

Credit image: Total Recall, 1990