Lista nu este completă și poate suferi modificări.

 

Editura Berg

Origami: Omul de hartieORIGAMI: Omul de hârtie, Leila Sandra Coroian

Roman
Editura Berg, 2018

ORIGAMI: Omul de hârtie, romanul babilon. O carte interactivă care oferă posibilitatea cititorului de a-i alege începutul.

O poveste care te duce cu gândul la titluri precum Heavy Rain, Wayward Pines, Strangers și multe altele, amenințând să dea peste cap lumea celui care îndrăznește să o parcurgă.

 

Editura Crime Scene Press

 

Editura Crux Publishing

Conan-Barbarul-Phoenix-pe-o-sabie-Turnul-elefantuluiConan Barbarul: Phoenix pe o sabie & Turnul elefantului, de Robert E. Howard

Editura Crux Publishing, 2018
ISBN: 978-606-9027-00-4

Editura a mai publicat povestiri de Robert E. Howard în două volume:

 • Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște, 2016
 • Conan Barbarul: Misterul fântânii blestemate, 2016

Alte noutăți de la Crux Publishing:

 

Editura Eikon

Trimisul special Spintecătorul Sorții – Cartea Oamenilor – de Miruna Drăghici

 

Editura Herg Benet

Singurătatea singularitățiiSingurătatea singularitățiiAlexandru Lamba

Volum de povestiri
Editura Herg Benet, 2018

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. A absolvit facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează în domeniul IT. A debutat în paginile Gazetei SF în iunie 2013, publicând apoi mai multe povestiri în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. A debutat pe hârtie în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), apărând apoi și în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015). Este prezent în antologia Argos Doi (MediaTech&Texarom, 2015), EXIT, povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS, noua operă spațială (Eagle, 2016) și în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015). A debutat în volum cu romanul Sub steaua infraroșie (Tritonic, 2016), urmat în 2017 de romanul Arhitecții speranței (Tritonic, 2017). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF.

“Povestirile lui Alexandru Lamba abordează teme care-i preocupă pe scriitorii de science-fiction la nivel mondial. Incitante și bine scrise, textele din această colecție au astfel și meritul de a pune umărul la sincronizarea literaturii române de gen cu cea din spațiul occidental.” (Marian Coman)

Alte noutăți de la editura Herg Benet:

 

Editura Libris Editorial

heruvim-adrian-petru-stepanHeruvim, de Adrian Petru Stepan

Editura: LIBRIS EDITORIAL
Cod: LIB978-606-8953-56-4
An apariție: 2018
Categoria: Literatura Română
Format: 210 x 130 mm
Nr. pagini: 320

Descrierea editurii:

Un funcționar bancar, scriitor în timpul liber, un agent secret cu harul povestirii și un profesor sirian venit în Timișoara să descopere sensul unui straniu manuscris din Alep trebuie să pună capăt unei conspirații la fel de vechi ca și istoria cunoscută într-o singură zi. Un thriller în care erudiția lui Umberto Eco se împletește cu stilul alert al lui Dan Brown, scris într-un mod aparte, care își poartă cititorii din Alexandria în Babilon și de la Odessa la Timișoara, locul în care se va desluși întreaga Taină.

 

Editura Nemira

Adrian Mihaltianu Apusul NemiraApusul (Seria Terra XXI, partea a II-a) – Adrian Mihălțianu

Editura Nemira, 2018
Colecția Science Fiction
A doua parte din seria TERRA XXI.

„Adrian Mihaltianu ne propune un viitor apropiat sumbru, dar plauzibil, in care nanotehnologiile, implanturile mentale si inteligentele artificiale pun in pericol insasi ideea de OMENIRE. O poveste captivanta si surprinzatoare, care duce mai departe intamplarile din Epoca Inocentei.“
Andrei Crivat

Editura Nemira, colecția Armada

 

Editura Paladin

 

Editura Paralela 45

antologia-prozei-ramanesti-science-fictionAntologia prozei românești science-fiction, selecție realizată de Michael Haulică

Editura Paralela 45, 2018
Antologie
Nr. pagini: 312

Povestiri de: Mircea Opriță, Danut Ungureanu, Aurel Cărășel, Lucian Merisca, Silviu Genescu, Cristian Mihail Teodorescu, Marian Truță, Liviu Surugiu, Marian Coman, Ana-Maria Negrila, Michael Haulică, Doru Stoica, Ona Frantz, Roxana Roxana Brinceanu, Lucian Dragoş Bogdan, Eugen Cadaru, Purluca Florin, Milos Dumbraci, Daniel Timariu, Mihai Alexandru Dincă.

Alte titluri de la editura Paralela 45:

 

Editura Polirom

Bezna. Povestitorii din conacul Von VeltheimBezna. Povestitorii din conacul Von Veltheim – Flavius Ardelean

Editura Polirom, 2018
Ilustraţii de Ecaterina G.
Colectie: JUNIOR
Numar pagini: 200
ISBN: 978-973-46-7605-7
Tip editie: broșată
Format: 130×200

Flavius Ardelean (n. 1985, Brașov) este scriitor de literatură fantastică și traducător din germană și engleză. A publicat numeroase volume la editura Herg Benet: Bășica Lumii și a ne’LumiiNoumenoirMiasmaScârba sfântului cu sfoară roșieAcluofobia (zece povestiri macabre) – ediția a 2-aBizaroprozeÎmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a).

Alte titluri de la editura Polirom:

 

Editura Quantum Publishers

 

Editura Tritonic

un-strain-in-regatul-assertUn strain in Regatul AssertTeodora Matei și Lucian-Dragos Bogdan

Editura Tritonic, 2018
Gen: Fantasy, Steampunk, YA

Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan reușesc cu acest roman un tur de forță scriitoricesc. O poveste decupată dintr-o lume fantastică, minunat decorată de aparate acționate cu abur, după cea mai strictă rețetă steampunk, cu magie și legende, scrisă spre încântarea cititorilor de orice vârstă, a iubitorilor de fantastic, dar, totodată de tehnologie și istorie.

Katarina, Greta și Anelis sunt ursitoare, menite prin naștere să influențeze destinul unor personaje de rang înalt și, implicit, al Regatului. Ele însă nu sunt nici eroine și nici adolescente răsfățate din clasele superioare. Cu toate acestea, prin istețime, compasiune și un pic de magie, reușesc să câștige respectul și aprecierea întregului regat. Aventurile prin care trec ne țin cu sufletul la gură, făcându-ne, de multe ori, să ne întrebăm cum am acționa noi în astfel de situații.

Un roman-reflecție asupra naturii omului, asupra societății în general.

Alte noutăți de la editura Tritonic:

 • 12 Povestiri fantastice, de Danut Ungureanu, Marian Truta
 • Galaxia sudică 5, de Aurel Cărășel
 • Conspirația femeilor, de Danut Ungureanu
 • Omul care s-a jucat cu lumea, Marian Truță
 • Gastro Noir, antologie Mystery & Thriller coordonată de Bogdan Hrib
 • O noapte la castel, de Teodora Matei
 • Fata cu rochii înflorate, de Lucian-Dragoș Bogdan
 • Ops Files: Intelligenex, vol. 3, de Monica Ramirez
 • Cântec pentru nemurire, de Teodora Anghel
 • 3.5, de Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian-Vasile Szabo și Daniel Timariu
 • Cavalerii timpului 2: Călătoria, de Mirela Oprea
 • Mandale și moarte albă la hacienda, de Aurel Cărășel
 • Gripa spaniolă, de Petru Berteanu
 • Lumânări vii, de Teodora Matei

 

Editura Vremea

milos-dumbraci-flamura-neagra-cronicile-kanjerilor

Flamura Neagră. Cronicile Kanjerilor. Cartea întâi – Miloș Dumbraci

Imperiul Akkaș cucerește lumea într-un marș de nestăvilit al oștirilor Unicului, Împăratul-Zeu, nesățios devorator de zei, seminții și tărâmuri. Iar asta se întâmplă de 3.000 de ani, de când El a apărut pe neașteptate. Numai că acum, la fel de misterios, tiranul a dispărut. Unii vor să-i ascundă lipsa ca să domnească din umbră, alții să-i preia armatele sau să schimbe ierarhiile magilor, în timp ce rebeli și barbari se ridică la frontiere pentru a-i arde cetățile. Cine se va ridica din haos și cine va pieri?

Editura Vremea, 2018

Alte titluri de la editura Vremea: