un-roman-pe-luna-henri-stahlUn român pe lună – Henri Stahl
Editura Pavcon
Colecţia: Colecţia Science-Fiction #18
Pret librarie: 30 lei
Foto copertă: Adrian Dedu
Nr. pag.: 216

Una dintre puținele lucrări science-fiction ale literaturii române de la începutul secolului al XX-lea, cartea Un român în lună, apărută în 1914 – cu, iată, peste 100 ani în urmă! – rămâne o capodoperă peste timp. Și dacă îți place acest gen literar, e obligatoriu să ai volumul de față în bibliotecă, fiindcă numai cunoscându-ne trecutul și raportându-ne la el putem să visăm la un viitor (stiintifico) fantastic de frumos!


judecata-de-apoi-livia-furiaJudecata de apoi – Livia Furia
Editura Pavcon
Seria: România Sub Asediu (RSA), #7
Pret librarie: 28 lei
Coperta: Andrei Nicolescu
Nr. pag.: 160
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #68

Cel de-al șaptelea roman din Seria „România Sub Asediu (RSA)”. O serie scrisă de autori trăitori și foarte buni cunoscători ai orașului în care se întâmplă acțiunea. Ținta: orașul Bucureşti. Acțiunea: Bucurestiul cunoaste invazia extraterestra! Eroii povestii, adolescenti care se trezesc deodata in mijlocul nebuniei generalizate, cu o serie de decizii capitale apasandu-i pe umeri. Se vor descurca, vor invinge, se vor salva? O acțiune trepidantă, de la un capăt la altul!


efectul-metamorphis-florin-giurcaEfectul MetamorphisFlorin Giurcă
Editura Pavcon
Pret librarie: 28 lei
Nr. pag.: 156
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #71

Culegere de povestiri semnate de scriitorul focșănean Florin Giurcă. Conține povestirea care a fost laureată cu premiul al II-lea la Concursul Național de Proză Scurtă SF Helion 2017, Minunea de la Lochganvich. Conține povestirile: Efectul Metamorphis Lecția de muzică Chemin d’Arche Maris Anselmo Team building Reality show Ultimul avatar al lui Apollo Ph. Equilibrum.


mercenarii-florin-purlucaMercenariiFlorin Purluca
Editura Pavcon
Pret librarie: 32 lei
Coperta: Daniel Danil
Nr. pag.: 224
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #57
Seria: Mercenarii, cartea întâi

Cartea întâi dintr-o serie heroic-fantasy tulburătoare: ”Mercenarii” – „Războiul pietrelor”! O poveste emoționantă, în care, cu siguranţă, te vei regăsi pe deplin! O aventură încărcată de suspans, cu eroi de care te vei îndrăgosti!


mercenarii-2-florin-purlucaMercenarii 2Florin Purluca
Editura Pavcon
Pret librarie: 36 lei
Coperta: Daniel Danil
Nr. pag.: 292
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #87

Cartea a doua dintr-o serie heroic-fantasy tulburătoare: ”Mercenarii” – „Luptător cu Moartea”! O poveste emoționantă, în care, cu siguranţă, te vei regăsi pe deplin! Continuă aventura încărcată de suspans a eroilor din Brigadă!


cartea-basmelor-aurel-caraselCartea basmelor – Aurel Cărășel
Editura Pavcon
Pret librarie: 30 lei
Coperta: Andrei Nicolescu
Nr. pag.: 192
Colecţia: Saga Povești de pe Muntele Golia, #10

Ca orice carte scrisă mai întâi cu sufletul și abia după aceea cu mintea, și aceasta pe care ai onoarea deo­sebită să o ții în mâinile tale – precum și celelalte de dinainte ei – are da­rul ascuns de a te transpune, pe nebăgate de seamă, într-un uni­vers paralel cu realitatea; citind, te vei trezi adesea auzind un gând ascuns care-ți șoptește insidios să nu mai pleci niciodată de la poalele Muntelui Golia. Și-ți vei dori, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai puternic, să te însoțești cu eroii acestor po­vești minunate, să deții puterile lor neobișnuite și să tră­iești, la propriu, aventurile băsmuite cu atâta sevă scrii­to­ricească de Aurel Cărășel. O mirare copilărească te va cuprinde atunci și vei percepe, vag, undeva la limita con­științei, că falduri peste falduri de povești se aștern peste tine și… îți place. E o senzație pe care o vei resimți indife­rent de vârstă, fiindcă acolo, în suflet, copilul din tine abia așteaptă să citească povești noi, încântătoare, pentru a se putea bucura încă o dată că există miracole.