Clubul de Arte S.F. și F. „Helion” va desfășura, vineri, 17 noiembrie o nouă reunire. Întâlnirea helioniștilor va avea loc în Sala „Orizont” a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, cu începere de la ora 18.

Tânărul scriitor Marius Dimcea, redactor al revistei on-line, „Helion”, va citi proza intitulată „Copiii Măgurii – Bufnița”, o povestire horror, în care se regăsește un univers fantastic, predominat de vampiri și păsările nopții și din care, în cele ce urmează, vom reda un fragment:

„Nu înțelegeam ce se întâmplă, nu îmi plăcea că mă lăsau iar pe dinafară. Ca atunci când au mers să vâneze egipteni, iar eu am aflat abia când s-au întors. Mi-au spus că o să am și eu ocazia când am să mai cresc. «Dar noi nu creștem niciodată», le-am spus. Am fost lovită cu putere în acea clipă și de ciudă am distrus două pianine și o garderobă întreagă de haine, apoi am mers și am băut sângele fiecărui cal din grajduri. «Să-i mai văd acum cum vor mai pleca», mi-am spus. D. a înaintat iar sala a devenit dintr-o dată surdă, fără nici cel mai mic zgomot. Aparent toți vampirii știau, doar eu nu. Voia să țină un toast, să le mulțumească tuturor că au venit și că vor să fie părtași evenimentului. Că tot veni vorba, eu habar nu aveam până la urmă, de ce oare s-a dat această petrecere. Nu era niciun eveniment important în preajmă ca să anunțe balul”.

După citirea povestirii, urmează discuțiile libere pe baza celor citite, fiecare dintre cei prezenți la reunire având cuvântul pentru a-și exprima liber opinia despre cele citite.

Reunirea se va desfășura în format mixt, prezență fizică și on-line (https://meet.google.com/zqk-vpou-rxa), datele de acces putându-se obţine prin mesaj pe email la adresele helionsf@yahoo.com, redactiahelion@gmail.com sau pe mesaj privat la Helion SFclub.

Foto: afișul reuniunii realizat de Adrian Chifu