Semnalele radio misterioase care provin de la o sursă care se pornește și se oprește brusc „de 100 de ori mai luminoase și mai slabe în timp” în centrul galaxiei noastre i- au deranjat pe astronomi .

Sursa ciudată a fost monitorizată de oamenii de știință de la Universitatea din Sydney și de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee încă de anul trecut, care și-au notat descoperirile în cercetările publicate marți în The Astrophysical Journal .

Cu toate acestea, nu au apărut răspunsuri definitive despre natura sursei din cercetările intensive care i-au determinat pe oamenii de știință să treacă de la obsevația anunțată de telescopul din Australia (Australian Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP) din vestul Australiei) la cercetările cu telescoape din întreaga lume. Oamenii de știință au mai spus că tiparele undelor radio nu se potriveau în nicio clasificare actuală a surselor radio din spațiu.

Obiectele din spațiul cosmic sunt de obicei stabile în ceea ce privește scalele de timp umane, au explicat oamenii de știință.Deci, atunci când obiectele care se schimbă, numite variabile, și cele care apar sau dispar, numite tranzitorii, sunt reperate, ele devin o sursă de interes pentru astronomi și au o ritmicitate previzibilă.

Semnalul a pornit și oprit, devenind de 100 de ori mai luminos și mai slab în timp scurt. Dar a și dispărut brusc. Ca și cum cineva ar fi mutat o antenă de emisie în altă direcție. Obiectul a fost numit ASKAP J173608.2-321635, după coordonatele pe care oamenii de știință din Australia le-au putut localiza.

Imagine artistică: Yahoo news

Vezi și

Deceniul 2021-2030 și țintele sale