Era o corabie? Nu cred că era o corabie, poate o barcă. O barcă suplă sau pântecoasă?

Nu cred că era o barcă pântecoasă. Asta e, cu barca aia se plimba Carlos Santana pe Dâmbovița și se tot lăuda că a văzut un extraterestru argintiu iar eu râdeam de el și-i citeam câte o povestire SF ca lumea din Jurnalul SF pe care l-a diriguit în vremuri imemoriale Adrian Bănuță, ah, ce revistă minunată.

Dar acum? Acum asteroidul ne chiteşte meserie. Ciclonu’ Gina mătură ruinele Bucureştiului, fetele de pe centură se răzvrătesc în contra Băncii Naționale.

Tăriceanu îl salvează pe Băse de la înec. Un vârtej electromagnetic scurtcircuitează Forumul Realităţii şi nişte clone digitale ţâşnesc aievea în crunta realitate. Luna se lichefiază sub presiunea câmpurilor magnetice experimentate în  laboratoru’ din Los Angeles. Femeile de serviciu atacă parlamentul, guvernul o ia la sănătoasa.

Hrebe e arestat de un grup de revoluţionari spanioli care tocmai au şters-o nemţeşte din peninsula iberică vrând să scape de franchişti. Maoiştii portocalii din Anvers dau cu subsemnatul într-o tabără militară din Bengali.

La Buzău se vede deja Oceanu’ Indian. Pinalti trece cu bărcuţa spre Cairo. Un delfin scoate mistria şi răcneşte ca un apucat că dana aia maro e numai a lui aşa că naufragiaţii îşi caută alte locuri de andocare. Trece Olandezu’ Zburător chiar pe la Carul cu bere, nene, să vezi ce pompadură de situație se petrece  acu’ în lumea virtuală. ONU trimite o misiune de observatori care cad în mrejele fetelor de la Apaca. Secretarul de la partidul trubadurilor din Sectorul 5 devine Primarul Primăriei 5 prin vot electronic multilateral dezvoltat și socializat iar pandemia Covid-19 e o panaramă și-o bamboleră, uite-așa.

Trei europarlamentari jefuiesc Magazinu’ Victoria. Soarele apune iar ciobanii se întreabă cine o să iasă preş la alegeri. E noapte.

Apoi, din Neant se aude, pe bune dacă mint, chiar vocea lui Dumnezeu trecută prin sintetizator de pișicherul de Vangelis:

– Dorele?

Credit art: Daivisanart