Deși a fost alertat de numeroase vânzătoare de flori din Gara de Nord, Serviciul Militar de Informații nu a luat în serios temerile populației așa că atacul marțienilor ne-a găsit nepregătiți. Așa s-a întâmplat și în 1941. Și, se pare, și în 106. Și în 1848. Oh, desigur, era să uit, și în 1989. Așa merg lucrurile în istoria noastră.

Marțienii au făcut ravagii printre tarabe. Au înfulecat tot ceea ce se putea înfuleca în Piața Matache. Au înfulecat chiar și afișajul electoral. Abia asta i-a înfuriat rău de tot pe politicienii care tocmai se aflau în mijlocul alegerilor prezidențiale. Orban i-a trimis un SMS lui Dragnea, Hrebenciuc lui Boureanu, Becali lui Gușă, CTP lui Pinalti, Gâdea lui Isărescu, Năstase lui Udrea, Coldea lui Dragomir, Firea lui Grindeanu, Pazvante lui Pache și așa mai departe de s-au încins antenele sateliților militari americani peste Mare Nostrum, pardon, peste Marea Neagră, draga de ea.

Uniunea Europeană s-a arătat și ea oripilată de acest caz și a făcut eforturi înzecite să se apere de hoardele de marțieni care începeau deja să forțeze granițele cu mic, cu mare.

Tunurile magnetice au tras în gol. Dronele au filmat în zadar. Spionii și-au răcit gura de pomană prin piețele din Varșovia, din Berlin, din Paris și Amsterdam. La Amsterdam a sosit pe seară David Gilmore să facă o cântare de zile mari. M-am dus și eu să-l văd, să-mi dea un autograf. Tu care ești? Așa m-a întrebat David Gilmore lăsându-și chitara printre tobe, i-am zis cine sunt, aha, tu ești ăla, zi-mi atunci ce mai scrie Michael Hăulică, ce mai desenează Viorel Pîrligras, ce romane a mai publicat Oliviu Crâznic, ce povești mai scrie Ovidiu Vitan. Auzi la el, David Gilmore! Mă întreabă despre scriitorii SF talentați din România și pe mine nu mă iscodește în vreun fel, auzi la el, ei comedie!

În cele din urmă, un microb, unul mititel, trandafiriu și rotofei, le-a venit marțienilor de hac și i-a transformat într-un fel de albine care puteau respira în spațiul cosmic.

Americanii le-au alungat dincolo de planeta Venus cu niște impulsuri cuantice.

Nu mai știu cine a fost ales președinte, dar n-are importanță pentru că oricum planeta e condusă de Grupul de la Bilderberg, așa cum mi-a zis tanti Eufrosina care le știe ea pe toate.

Credit art: Alex Ruiz