Artistul numit Sequentia Legenda (Laurent Schieber) este un muzician / sintetist francez în  Școala Berlineză de Muzică (B.S.M.). Locuiește în Franța, în apropierea graniței cu  Elveția și Germania.

Muzicianul și-a lansat albumul de debut, intitulat „BLUE DREAM” în decembrie 2014. Alte albume au fost nominalizate la Premiile Schallwelle, premiul german de muzică electronică. Producțiile sale sunt, în prezent, 6 albume digitale și CD / Cdr, un dublu album „EXTENDED „și două albume în versiune digitală.

 

De asemenea, Sequentia Legenda a colaborat cu Tommy Betzler (percuționistul lui Klaus Schulze la mijlocul anilor 80), precum și cu Kurzt Mindfields (Jean-Luc Briançon) și cu Michael Brückner (Live Session).

BLUE DREAM – FLY OVER ME (Excerpt) Sequentia Legenda

 

Cine este Sequentia Legenda? Spuneți-ne câte ceva despre dumneavoastră.

Sunt un sintetist francez care împărtășește cu sensibilitate, sinceritate și pasiune, propria sa viziune despre Școala din Berlin a muzicii electronice. Sunt fericit că pot oferi ascultătorilor o parte dintr-un vis, un pic de evadare. Pentru mine, această muzică rămâne un vector al Speranței și Iubirii.

Care sunt primii voștri pași în muzică?

Totul a început în 1980, când aveam 15 ani,  cu descoperirea muzicii lui Klaus Schulze. Albumul „Mirage” a fost pentru mine un adevărat eveniment declanșator, declanșatorul meu muzical! Am trecut apoi prin mai multe etape, mai întâi cu sintetizatoare analogice, apoi cu instrumente digitale și, de aceea, mai recent, cu instrumente virtuale, am scos la lumină lucrarea mea muzicală  BLUE DREAM, primul meu album lansat în 2014.

Cum vă definiți muzica?

Muzica mea este o invitație la vis, o călătorie imersivă, o introspecție, o călătorie cosmică. Universurile mele sonore sunt compuse din bucle de secvențe în continuă evoluție, însoțite de straturi, coruri și uneori percuție. La aceste elemente se adaugă punctual liniile melodice. Este o muzică care vă permite să ieșiți din cotidian și să uitați de această viață  zbuciumată, în care totul trebuie să meargă repede, mult prea repede! Prin atmosfera de ansamblu și prin toate subtilitățile sale, se poate percepe toată sensibilitatea mea.

SEQUENTIA LEGENDA – MIND LAKE (experimental version)

Ce muzicieni sau grupuri v-au format ca muzician?

În domeniul muzicii electronice, influențele mele tind spre Tangerine Dream, Kraftwerk, Vangelis, Jean-Michel Jarre și, desigur, cel care îmi va rămâne întotdeauna mentorul: Klaus Schulze. Am un profund respect pentru membrii fondatori ai Școlii din Berlin și regret profund trecerea în eternitate a lui Edgar Froese.

Ce gen de muzică ascultați, mai ales?

Ascult în continuare marii clasici ca Klaus Schulze sau Tangerine Dream, dacă nu mai în general muzică clasică sau jazz. Ca iubitor de muzică, apreciez U2, Pink Floyd, Tears For Fears, Talk Talk, Depeche Mode sau Marillion.

SEQUENTIA LEGENDA – SOLITUDES LUNAIRES (Track 5)

Ați putea descrie cum înregistrați în studio?

În studioul meu de acasă, mă aflu în bula mea, iar timpul nu mai are nicio valoare. Marea dificultate este să închei o sesiune de compoziție. Am propriile mele obiceiuri, propriile mele puncte de referință, propriile mele idiosincrazii. Lucrez cu sintetizatoare virtuale, precum cele din colecția Arturia.

Cum lucrați în pregătirea unui concert?

Când un concert este „live”, îmi încep repetițiile cu câteva zile înainte de concert. Este necesar pentru mine să-mi ofer cât mai multă siguranță că totul va merge bine, iar repetițiile fac parte din aceasta. Piesele mele constau dintr-o parte pre-programată, iar alte părți sunt disponibile pentru o interpretare live. Știu acum că fiecare eveniment de scenă va fi unic și că nimic nu este previzibil. Este o experiență nouă de fiecare dată. Contactul cu publicul este un privilegiu, o bogăție.

SEQUENTIA LEGENDA – Floating Time (excerpt)

Trei fapte care v-au afectat viața, profund?

„Nașterea celor doi fii ai mei Valentin și Dylan. Moartea primei mele soții Nathalie. ”

Vă felicit pentru fii dumneavoastră. Îmi pare rău pentru pierderea primei soții. Viața are modalități neașteptate de a ne testa în tot felul de emoții.

Mulțumesc. Din fericire, viața ne oferă momente bune pe care trebuie să știm apoi să le preluăm și să le profităm la maxim. Lucrez la mine, pe acest aspect. Am cei doi sori (Valentin și Dylan) alături de mine și rămân puternic și drept pentru cei doi fii ai mei! ”

VALENTINS TRAUM BY SEQUENTIA LEGENDA (a 10-minute excerpt)

Cum vă elaborați compozițiile?

Începutul unui nou opus este un moment important, este de fiecare dată unic și particular. Este o nouă poveste scrisă, care se dezvoltă cu sensibilitate, meticulozitate și pasiune. Îmi las mereu puțin timp între două albume, până când, când vine timpul, simt această atracție puternică și caracteristică care mă va împinge în fața tastaturilor mele și îmi permite să-mi eliberez impulsurile creative. Nu prea am reguli clare atunci când sunt în faza creativă și experimentală, însă trebuie să recunosc că secvențiatorul joacă un rol primordial și rămâne instrumentul meu preferat.

SEQUENTIA LEGENDA – OVER THERE

Ce fel de peisaje vă inspiră cel mai bine?

Voi spune că sunt peisaje din imaginația mea și, de asemenea, cele care provin din lumi fantastice, locuri favorabile viselor. Îmi plac și lumile științifico-fantastice, lumile legendare, spațiul, misticismul.

BERLIN SCHOOL MUSIC – AMIRA BY SEQUENTIA LEGENDA

Care este viziunea dvs. despre viitorul civilizației noastre?

Îmi fac griji mult pentru cei doi fii ai mei, ca să fiu sincer. Unul dintre ei este un băiat tânăr și adorabil, cu autism, și sper că va putea înflori și va găsi o autonomie suficientă.

Nu cred că lumea va putea rămâne așa cum este astăzi. Sper la o schimbare, dar sper că va fi cât mai blândă și cât se poate de favorabilă pentru noi toți de pe acest pământ. Încă cred în Iubire și Speranță, în ciuda încercărilor la care am fost supus în viață.

BEYOND THE STARS (în curs de elaborare) Berlin School

Care este spațiul ?

Albastrul! Toată gama de albastru. Evadarea. O sursă de inspirație și seninătate.

CIRCUMNAVIGATION (în curs de elaborare) Berlin School

Ce mesaje ați răspândit cu muzica voastră?

Muzica mea vine din inima mea, din sufletul meu. Este o împărtășire a emoțiilor cu ascultătorii. Și dacă pot să-mi aduc propria contribuție la această frumoasă mișcare muzicală care este Școala din Berlin, atunci voi fi reușit în pariul meu și voi fi avut privilegiul de a-mi putea trăi visul.

Vă mulțumim pentru acest interviu! Sunt sigur că am trezit interesul pentru cititorii noștri de a asculta și a căuta albumele și concertele Sequentia Legenda. SPERĂM să vă ascultăm într-un concert în România, cu IUBIRE! 

Plăcerea este a mea, vă mulțumesc pentru invitație și pentru tot interesul arătat pentru muzica mea. Știu că românii sunt mari fani ai muzicii electronice și, într-adevăr, aș fi încântat să cânt în țara voastră.

Au revoir!

AU REVOIR – SEQUENTIA LEGENDA

Sequentia Legenda in concert:

Pagini web:

https://www.sequentia-legenda.com/

https://sequentia-legenda.bandcamp.com/

https://sequentia-legenda.blogspot.com/