Pentru a treia oară pe lista câștigătorilor ”Writers of the Future” – Hollywood, California,  Liviu Surugiu este în ascensiune. In august 2019 primește o Mențiune de Onoare pentru povestirea ”Stația Viselor” (nr.1 CSF Magazine), în traducerea Teodorei Vidrean.

A semnat contractul cu ”Galaxy’s Edge”, o forță între revistele de gen din SUA și din lume, recunoscută oficial SFWA.

În foto, George R.R. Martin, care nu doar publică în ”Galaxy’s Edge”, ci este și abonat la această revistă.

De altfel, va apărea alături de operele unor autori colosali precum Mike Resnick, George R.R. Martin, Michael SwanwickNancy KressPat CadiganGregory BenfordLezli Robyn, Robert Silverberg, Larry Niven, Ken Liu, Robert A. Heinlein, Gardner Dozois, Robert Sheckley, Robert J. Sawyer, Nick DiChario, Alex Shvartsman, Martin L. ShoemakerLou J BergerBrad Torgersen, George Nikolopoulos, Paul Di Filippo, Kevin J. Anderson, Joe Haldeman, Robert FinegoldJack Skillingstead și Steve Pantazis!
Mulțumirile autorului se îndreaptă spre Andrada Coos pentru traducere și spre Raluca Balasa pentru revizuirea traducerii.

Iată că se demonstrează că principiile și mijloacele enunțate de Liviu Surugiu în conferința sa de la Romcon Râmnicu Vâlcea, în 2017, dau rezultatele scontate.

Update, din partea autorului:

„Tocmai am fost anunțat că am primit a treia Mențiune de Onoare (în afară de Mențiunea de Argint pe care o țin la înaltă cinste), la cel mai prestigios concurs de literatură sci fi din lume, ”Writers of The Future – 2019”. Organizat în SUA, Hollywood, California, concursul oferă premii substanțiale în fiecare trimestru și la sfârșit de an. Dar nu premiul în bani este totul, ci numeroasele porți care se deschid celor ce câștigă.
Mulțumesc David Farland și John Goodwin de la Author Service Inc, pentru selectarea povestirii ”The Millenial Man”, mulțumesc Raluca Balasa pentru excelenta traducere, JS Bangs pentru corectură, maestrului meu William Ledbetter pentru proof edits și, bineînțeles, C.c. Finlay, extraordinarul editor al faimoasei ”The Magazine of Fantasy and Science Fiction”, care mi-a dat o grămadă de sfaturi despre cum ar trebui să sune mai bine această poveste!
În ”Omul Milenar”, un călugăr-detectiv străbate întreaga galaxie spre o planetă stranie unde timpul pare să curgă mult mai încet. Invitat să ancheteze o crimă cu autor cunoscut, personajul nostru ajunge să descopere că, în realitate, el este cel anchetat.
…Sunt recunoscător juriului din România care a decis că aceasta este cea mai bună povestire a anului la Concursul Național Helion, ediția 2016. De asemenea, încă o dată s-a adeverit faptul că Michael Haulică are nas bun întrucât celebrul antologator mi-a selectat ”Omul Milenar” pentru ”Antologia prozei românești science-fiction” – Ed. Paralela 45, cu cele mai bune douăzeci de povestiri din 1973 până în prezent. Mulțumesc, Mike!
Și, evident, mulțumesc tuturor cititorilor mei din România (vă iubesc!), SUA, Franța, Spania, Ungaria, Germania (luna viitoare) – în curând, China, Estonia, Canada, Australia și Rusia.”

Un teoretician și un practician pe cinste!

Credit photo: http://www.galaxysedge.com