Omul-Păianjen: În lumea păianjenului (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Animația este produsă de Bob Persichetti (Micul Prinț, Motanul încălțat, Shrek 2) și este nominalizată la Golden Globes, secțiunea Best Motion Picture – Animated. Principalul scenarist este Phil Lord.

Pe scurt: Miles Morales devine Omul-Păianjen al realității sale și, alături de omologii săi din alte dimensiuni, luptă pentru a opri o amenințare la adresa întregii realități.

În cinematografe din 28 decembrie 2018.

Aquaman

Warner Bros. Pictures și DC Comics aduc, în sfârșit, pe marele ecran aventurile lui Aquaman, în regia lui James Wan, cunoscut pentru filmele de groază Trăind printre demoni și Saw, dar și pentru Fast & Furios 7.

Rolul principal este interpretat de Jason Momoa, un voinic ce s-a făcut cunoscut în serialul Stargate: Atlantis. De remarcat în Conan Barbarul (2011) și Liga dreptății (2017), unde-l regăsim prima dată ca Aquaman.

Pe scurt: Arthur Curry află că este moștenitorul regatului subacvatic al Atlantidei și trebuie să-și asume responsabilitățile necesare pentru a-și conduce poporul și a fi un erou pentru lume.

Bumblebee

Filmul face parte din seria Transformers, dar centrat pe transformarea unei adolescente și regăsirea de sine, regizat de Travis Knight, cunoscut ca animator principal pentru excelentele filme de animație Coraline (după un roman de Neil Gaiman) sau Kubo și lăuta fermecată. Cu Bumblebee face trecerea spre regia de film. 

Pe scurt: În 1987, Bumblebee își găsește refugiu într-un cimitir de mașini dintr-un mic oraș californian. Charlie, care tocmai face 18 ani, îl descoperă pe Bumblebee, stricat și ruginit sub o prelată prăfuită. Împreună pleacă într-o călătorie inițiatică.

Mașinării infernale (Mortal Engines)

Un fantasy regizat de Christian Rivers, cunoscut mai degrabă ca art director, poziție din care a și câștigat un Oscar în 2006 pentru King Kong. A lucrat pentru seria Hobitul și Stapânul inelelor: Cele doua turnuri.

Cartea care stă la baza scenariului este Mortal Engines scrisă de autorul britanic Philip Reeve și publicată în 2001.

Pe scurt: o tânără misterioasă pe nume Hester Shaw (Hera Hilmar) își unește forțele cu Anna Fang, o proscrisă periculoasă și cu Tom Natsworthy (Robert Sheehan), un exilat din Londra, pentru a conduce o revoltă împotriva unui oraș-prădător pe roți gigantic.