Prezentă la EuroConul de la Amiens, Franța 2018, Shweta Taneja i-a oferit lui Darius Hupov o povestire ce combină science-fictionul cu fantasticul și groaza, pe un fond cultural exotic, din India. Tradusă imediat de Miloș Dumbraci povestirea a apărut în revista Helion #89 / octombrie 2018 sub titlul Sângele fiicei mele, în rubrica Meridian SF.

Aflăm cu plăcere că povestirea a primit „Editor’s Choice Award” fiind selectată pentru volumul The Best Asian Speculative Fiction 2018, ce cuprinde 40 de povestiri a unor autori din 16 țări asiatice.

Felicitări, Shweta Taneja!

The Best Asian Speculative Fiction 2018Shweta Taneja este o scriitoare și scenaristă din India, de fantezie și science fiction. Lucrările ei sunt descrise ca fiind undeva între feminism, de groază, experimentale și pline de umor. Este cunoscută pentru seriile, aflate în lucru, Anantya Tantrist Mysteries, publicate la HarperCollins, despre un detectiv tantric feminist care rezolvă crime supranaturale din Delhi. O puteți contacta pe Shweta Taneja folosind facebook-ul.