michael-haulica-antologie-sfLa editura Vremea, colecția Icar, sub îngrijirea scriitorului Michael Haulică, a apărut antologia: Cele mai frumoase povestiri SF&fantasy ale anului 2017.

„Am crescut cu cele mai frumoase povești, cele mai frumoase basme, am învățat poezia lumii din celebra colecție Cele mai frumoase poezii… astfel încât, când m-am gândit la o antologie a celor mai reușite povestiri ale anului trecut, a fost în firea lucrurilor ca ea să se intituleze Cele mai frumoase povestiri science-fiction și fantasy ale anului 2017.

Și am ales acest titlu – sub care vom defila, sper, mulți ani de acum înainte – nu numai pentru că așa era tradiția cu care am crescut, dar și pentru că, dincolo de ideile SF minunate și mirobolante, dincolo de lumile fabuloase ale fantasy-ului, vom avea în fața ochilor tot niște povești, scrise în limba română de scriitori care, înainte de a fi autori de science-fiction sau/și fantasy, ar trebui să fie, în primul rând, scriitori, adică autori de texte frumoase, plăcute la lectură, care să-ți dea și satisfacția unor înșiruiri de cuvinte cum nu sunt altele, autori ai unor fraze care să te urmărească mult după ce ai închis cartea sau ai terminat de citit povestea.” – Michael Haulică

Volumul cuprinde povestiri de Cezarina Anghilac, Lucian-Dragoş Bogdan, George Cornilă, Miloș Dumbraci, Cătălina Fometici, Andrei Gaceff, Silviu Genescu, Teodora Elena Matei, Laura Sorin, Liviu Surugiu, Daniel Timariu și Ioana Vișan. Lansare a avut loc pe 3 iunie 2018, Salonul Internațional de Carte Bookfest, Pavilionul B2, Scena Arena, ora 13:00. Coperta: Horia Nicola Ursu. Editura Vremea, colecția Icar.