Centrul de cercetări CERN a făcut o nouă decoperire importantă. Măsurători ale unor particule „excentrice” în curs, ce prezintă indicii că există ceva nou şi neaşteptat care se întâmplă în interacţiunile fundamentale.

Este vorba despre măsurătorile unei anumite clase de particule,  denumită  B meson, care poate fi produsă,atunci când protonii sunt loviţi între ei în acceleratorul de particule. Când particulele clasei B meson încep să se descompună, pot produce un tip de particule, denumit kaon,  acompaniate fie de un electron şi un pozitron (versiunea antimateriei a electronului) sau de un muon – „ruda” mai grea a electronului – sau de un antimuon, corespondentul antimateriei.

Potrivit cercetătorilor, teoria este că muonii şi electronii se comportă la fel, cu excepţia efectelor maselor diferite. Asta înseamnă că cele două tipuri de particule ar trebui să aibă o şansă egală de a fi produse în descompunerile particulei B meson. Noile rezultate au arătat că există doar şapte descompuneri cu muoni la fiecare zece cu electroni.

De asemenea, ar exista mai multe variații de B meson: toate compuse din quark — un tip de prticule elementare care compun protonii și neutronii — și un antiquark (varianta quark a antimateriei).