Freddie. Proze riscante de Adrian Buzdugan, volum apărut la editura Cartea Românească, 2017Cartea conţine povestiri apărute în ultimii ani în „Helion”, „Argos”, „Revista de povestiri”, „Viaţa Românească”, „Luceafărul de dimineaţă”, „Familia”, „Steaua”, „Limba română” etc. precum şi în antologii de profil.

Freddie, cu ghetele mai mici decât piciorul și cu un maiou de corp, vine spre contemporaneitate, dintr-o epocă întunecată, privind fix spre bizarele noastre făpturi. O existență deformată, o realitate inversată, aproape ireală. Un trecut auster, cu întinse câmpii de noroi, cu viziuni care par mai aproape de un paradis SF, cu genii care nu foloseau aproape la nimic într-o societate ermetică, cu absurdități editoriale create numai din linii de forță, cu idealuri de autor prinse între limite neverosimile. În fapt, ca să citez în sens, coșmarul fiecăruia pe înțelesul tuturor!

Volumul de povestiri poate fi cumpărat online de pe site-ul editurii Cartea Românească.

Moștenirea străbunilor de Maria Ileană, editura Tritonic, colecția SFFH.

Când ai o poveste extraordinară în urma ta, rămâi cu multe întrebări lipsite de răspuns dintre care doar una singura te macină în permanență: Ce mă mai poate aștepta? Ema înțelege în scurt timp că odiseea ei este departe de a se sfârși. Așa că își asumă noul drum pe care viața i-l impune și își acceptă rolul în Regat. Evenimentele o aduc cu fiecare pas tot mai aproape de istoria moștenită și prin urmare de clipa în care realizează că e datoria ei să lase deoparte trecutul și să dea o șansă prezentului.

Dar bunicul ei, Tristan, apare în scenă pentru a-și prelua locul la conducere și Ema se va vedea pusă în fața unui război care nu va fi purtat pe câmpul de luptă. Nimeni nu rămâne în lanțurile întunericului, când cunoațte calea corectă prin care poate să evadeze.

„Într-o literatură care șterge granița dintre mainstream și fantasy, Maria Ileană demonstrează, cu naturalețe și talent, că adolescenții nu fug de realitate, ci doar o privesc cu alți ochi.” Lucian Dragoș Bogdan

Romanul poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Tritonic.

Progradia, un roman Sci-fi de Florin Purluca, apărut la editura Pavcon în colecția SF.

„În spate, pe macadamul spălat de lumina amorțită a felinarelor și de ploaia proaspăt mântuită, se desena o siluetă. Creștea, pe măsură ce tălpile bocancilor cu fier în bot pocneau pietrele. Şi avea un cuțit. Nu puteai pricepe în ce fel se scurgea lama. Dar acolo unde nu erau pete mari de rugină, zăboveau încă bucăți din lumina stelelor. Nu știai dacă era lung, lat sau ascuțit ca un brici. Dar puteai știi prea bine că n-arăta deloc prietenos. Bărbatul în negru, cu pumnul încordat peste plăselele cuțitului, înainta și mârâia. Un sunet ca al unui animal feroce, concentrat să-și descopere prada.”

Romanul poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Pavcon.

 

Lansări la Bookfest 2017

Bășica Lumii și a ne’Lumii de scriitorul brașovean, Flavius Ardelean, volum apărut în colecția Cărțile Arven la editura Herg Benet.

Romanul „Bășica Lumii și a ne’Lumii” continuă aventurile celor trei tovarăși de drum din „Scârba sfântului cu sfoară roșie”, aflați acum pe căi diferite, dar cu aceeași destinație: cetatea Mandragora, cea chinuită de Frații Spânzufrații. Danko Ferus învață de la ne’Oamenii Porții ce înseamnă adevăratul Cuvânt cel Dintâi, Femeia Umbră suflă viață peste oasele îngropate ale lui Bartholomeus și adevăratul Taush primește nou trup de la Căutătorii de Cheie din Valea Roasă, dar în ne’Lume Marea Larvă a început să se foiască și ne’Oamenii se pregătesc de război. Cu „Bășica Lumii și a ne’Lumii” pășim și mai adânc printre luminile și umbrele vastului univers al seriei Miasma, un amplu proiect de fantezie întunecată al unuia dintre cei mai fascinanți scriitori de literatură fantastică din România.

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Herg Benet.

Ultimul avanpost. Vol. 3: Renașterea, de scriitoarea Lavinia Călina. Volumul a apărut în colecția Cărțile Arven la editura Herg Benet și este al treilea din seria sci-fi Ultimul avanpost.

Din nou captivă a prințului Alex, Diane este nevoită să supraviețuiască unei lumi în care nu crezuse că se va mai întoarce vreodată. Dar pentru ea trecutul nu înseamnă doar amintiri vechi și dureroase, pierdute în negura uitării, ci chiar substratul clipelor din prezent. Odată cu intenția guvernului dictatorial al Regatului României de a înființa Clinicile Renașterea, experiențele din copilărie ale Dianei revin cu intensitate la suprafață.

Decizii radicale, alianțe aparent imposibil de imaginat, trădări și jocuri de putere: lupta rebelilor din E.S.C.U trebuie să continue cu orice preț.

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Herg Benet.

Regii timpului: Eroare, al doilea volum din seria Regii timpului de Laura Nureldin. Volumul a apărut în colecția Cărțile Arven și este un roman fantasy.

De-acum, naveta între America prezentului și Persia antică a devenit rutină pentru Mora, profesoara de dicție ajunsă, dintr-o întâmplare, soția regelui Xerxes. Asta până când o cădere de tensiune în laboratorul lui Alex dă peste cap mașina timpului și o trimite în Louisiana de dinaintea Războiului Civil. Acolo, Mora găsește o lume veselă și colorată, o familie care ascunde un secret inexplicabil ,dar și posibilitatea unei noi iubiri. Există vreo conexiune între toate acestea? Sunt simple coincidențe, erori de sistem sau felul Universului de a pune lucrurile în ordine?

„Dacă și când îi este menit să lovească, fulgerul o va face. Nu putem decide noi când, cum, sau unde. Se spune că niciodată nu lovește de două ori în același loc. Poate că nu-i adevărat; dar poate că e. Există o singură cale de a afla: trăind.”

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Herg Benet.

Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 1: Contesa Aneke (ediție cartonată) de Cristina Nemerovschi, volum apărut în colecția Cărțile Arven la editura Herg Benet.

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Herg Benet.

Zona Zero și Proiect Zero, două romane fantasy de Lavinia Călina, apărute la editura Librex.

Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Librex.

Proiectul Zero, de Lavinia Calina, este primul volum al Seriei Proiectul Zero.

Pharma Zet, cel mai mare producător de medicamente din România, se pregătește de lansarea unui nou produs revoluționar capabil să repună în funcțiune celulele moarte.

Pentru ca totul să decurgă conform planului, urmele experimentelor realizate pentru crearea noului produs trebuie înlăturate înainte ca imaginea firmei să fie afectată. Un grup de oameni este trimis pentru a înlătura orice dovadă şi pentru a se asigura că nimeni nu va vorbi vreodată despre Proiectul Zero.

O poveste despre corupție, putere, răzbunare şi o armă biologică capabilă să distrugă întreaga omenire.

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul editurii Librex.