Chiar dacă sunt mai populare filmele de acțiune cu răufăcători,  vrem să vedem complexe bătălii spațiale  sau intrigi ale părții întunecate a Federației. Ce ne așteptăm de la noua serie Star-Trek Discovery este să se inspire, motivațional,  din resursele originare ale seriei,  prin explorarea poveștilor filozofice care scot în evidență căutările omenirii pentru cunoaștere. Nu copiind, ci păstrând spiritul său.

Seria originală (TOS) a tratat subiecte ca rasismul și proliferarea nucleară în timp ce Next Generation a amintit în episoade ale sale despre represiune politică și transsexuali. Mai târziu a atins probleme socio-politice cum ar fi genocidul, eutanasia și jurnalismul de etică. Multe episoade din serial au explorat conceptele filosofice, cum ar fi etica kantiană sau nemurirea cuantică. Este ceea ce face ca Star Trek să fie atât de special.

O privire analitică asupra câtorva detalii relevate din această nouă serie:

Nu trebuie să ne reamintească cineva  faptul că lumea noastră este un loc complex și înfricoșător. Cu terorismul și cu dificultățile economice care afectează nenumărate vieți, avem nevoie de un Star Trek, care să ne ajute să înțelegem în alt fel  lumea. Acest lucru nu înseamnă un film moralizator, ci mai degrabă ceva care confirmă speranța telespectatorilor că, în ciuda problemelor noastre ca rasa umană, le  putem rezolva și vom merge mai departe.  În loc de o pesimistă stare generală de violență, distopică, sau de un cinism post-apocaliptic, acest spectacol are nevoie de a ne da un sentiment de speranță în viitorul nostru.  O speranța că vom putea explora stelele împreună, toate rasele, umane și non-umane.

Avem nevoie de Star Trek acum, mai mult ca oricând.

Informații culese de Adrian Bancu