La o școală din Virginia, SUA, o fată pe nume Layla era tachinată de unii colegi pentru că purta o cămașă cu motive din Gardienii galaxiei și o jachetă R2D2. Auzind de acest lucru, o „divizie” numită Garrison Tyranus, din  grupul de fani Star Wars numit Legiunea 501, a hotărât să doneze pentru micuța fană a seriei  Star Wars  un costum Stormtrooper, pe măsura ei.

Acest lucru nu a fost unic, aceleași lucruri s-au întâmplat, în 2010, cu o altă fetiță pe nume Katie Goldman. Și ea a primit un costum, pentru că pasiunea pentru Star Wars nu este rezervată doar băieților.

Cum istoria se repetă la distanță în timp,  în 2014 Katie a cedat costumul, care nu i se mai potrivea, unei alte fete, care a suferit discriminări datorită pasiunii ei pentru Spiderman și Star Wars, numită Allison.

Există un grup mare de oameni care susțin că pasiunea pentru SF nu este un lucru reprobabil în educația unor tineri, care se dovedesc altruiști și bine intenționați pentru semenii lor, acționând pentru întărirea legăturilor de comunitate între oameni. Deviza lor: „Bad guys doing good!” (Băieții răi fac bine!)

Pentru a deveni membru al comunității de fani StarWars, Avanpostul român, contactați https://www.facebook.com/501stLegionRO/

Surse: facebook.com,   io9.gizmodo.com.