Ah, după ce a bătut vântul, ploaia și soarele, anul BD 2017 începe, festiv, din luna mai, în Capitală, cu o convenție est-europeană, East European Comic Con, în weekendul 5-7 mai, dupa tipicul american de ”Comic Con„. Pe persoană bedefilă nu avem înca nicio știre, din pacate, dar, na, asta e tipicul… est-european, așa că mai urmăriți și voi pe-aici: http://comic-con.ro/

Apoi, tot în București, va fi Salonul European de Bandă Desenată, ediția a V-a, în perioada 9-22 mai, la Rezidența Scena9. Tema ediției din acest an fiind Respect, informează un comunicat al organizatorilor. Salonul reunește o amplă expoziție europeană, mese rotunde, ateliere și dezbateri.

Festivitățile de inaugurare a activităților BD din 2017 vor fi încununate de focurile de artificii din altă „capitală”,  cea „a benzii desenate”, conform organizatorilor: Festivalul International de Benzi Desenate / Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu.  ( http://bdsibiu.ro/ )„Sibiu, capitala benzii desenate în Romania! A cincea editie a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu va avea loc în zilele de 19, 20, 21 mai 2017 22-24 Septembrie 2017, la Complexul National Muzeal ASTRA – Casa Hermes (Piata Mica nr 11). Afișul de anul aceasta este desenat de Maria Surducan. Acesta deschide usa spre lumea minunata a basmelor și monștrilor”…

Prima impresie: WOW!
Prima constatare: încă nu avem un eveniment national de gen.
Toate amenință cu „surprize”, dar noi asteptăm noutăți. Tot asteptăm.

Va mai fi ceva dupa această luna dodoloață ?

Da, un salon BD…bucurestean „Povesti din București în benzi desenate”, editia a IV-a, care ne va ține de urât până în septembrie (1 iunie-30 august). „În acest an vă invităm să descoperiți Bucureștiul de ieri și de azi, văzut prin ochii elevilor de la liceele cu predare în limba engleză: American International School of Bucharest. Îndrumați de profesorii de desen, alături de Mihai I. Grăjdeanu și Mădălina Corina Diaconu, elevii vor participa la concursul Povești din București în Benzi Desenate. Astfel, cele mai bune lucrări vor fi incluse în expunere și, ulterior, vor rămâne în colecția Muzeului Municipiului București”.

https://www.muzeulbucurestiului.ro/salon-bd4.html

Va mai fi Comic Fest în București, la Iași și poate și în alte orase, evenimente mai „amicale”, care pot crește încet, „natural”. Încă nu au fost anunțate perioadele de desfășurare.

AH, BD !