Într-un eveniment live organizat la sediul SpaceX din California, Elon Musk a declarat la sfârșitul lui 2018 că Yusaku Maezawa, miliardarul fondator și CEO al retailerului japonez de modă Zozo, va fi primul pasager privat care va zbura în jurul lunii într-o misiune pe care compania și-a planificat-o pentru 2023.

Maezawa a spus după ce a fost prezentat de CEO-ul SpaceX că intenționează să invite șase până la opt artiști să i se alăture în misiune. Călătoria va avea loc folosind nava spațială Big Falcon Spaceship, sau BFS. Nava va lansa de la Kennedy Space Center, în Florida, pe vârful unui uriaș alb numit Big Falcon Rocket sau BFR. Ambele vehicule sunt încă în curs de dezvoltare. Anunțul repornește planul  similar SpaceX anunțat în 2017 pentru a zbura cu doi pasageri privați în jurul Lunii folosind racheta Falcon Heavy și capsula Crew Dragon. Compania a amânat acel zbor după ce a decis să nu cheltuiască resurse care vor  fi folosite pentru a certifica siguranța Falcon Heavy pentru zborurile umane, realizată în anul 2020.

Maezawa, care este cunoscut ca un colecționar avid de artă, numește zborul „Proiectul Dear Moon”. El nu a selectat încă artiștii pe care îi va invita pentru călătorie.

 

Graphic & art: Corina Chirilă