– Filiera austriacă şi criza italiană sau o altă perspectivă asupra evenimentelor din Europa tuturor timpurilor! Ţineţi minte numele ăsta, Alois Lexa von Aehrenthal, că o să vă zic nişte chestii şi despre asta, staţi prin preajmă. O să dezvolt blogul ăsta, acuşica. Aehrenthal a pus la cale evenimentele din 1907. Totul e legat de interesele Imperiului Austro-Ungar. Şi de interesele celorlalte puteri şi ale Rusiei. Austriecii au cumpărat jurnalişti români care au denaturat adevărul despre evenimentele din nordul României din 1907. Nimic nou sub soare, dragii mei concetățeni. Presa e o pârghie foarte bună pentru intrigile politicii. La fel se întâmplă şi acum. Ce legătură are Aehrenthal cu Cavour şi cu evenimentele de astăzi? Oho!

– Vă uitaţi ce se întâmplă în sudul Turciei? Şi asta are legătură. De fapt, întreaga istorie este procesualitate. Filiera austriacă funcţionează de ani de zile. Înainte de 1900. Şi chiar mai demult, de dincolo de 1848. Panificaţia ungurilor a luat-o peste bot, de exemplu, de la firmele austriece. Noi, vai, ce caraghioşi mai suntem. Nu înţelegem nimic. Dacă am înţelege, ne-am mai deştepta şi am fi ceva mai cu moţ. Dacă începem să le legăm unele de altele vom da peste alte adevăruri legate de 1989. Teatrul european actual e mult mai ciudat decât ne imaginăm. Ceea ce vedem la televizor e numai o aparenţă.

Și Pache și Lache mai zic ei niște povesturi din astea, deocheat politicianistic vorbind, și mai bem o halbă la Carul cu Bere. Și pe deasupra trece Rotschild cu dirijabilul către fabrica de chibrituri, trece și pobeda electorală de la PSD și birja conțopistă de la liberali.

Într-un târziu, ne cheamă unul, Mache, în Piața Universității, că s-au strâns acolo toți cyborgii de la Turnu Măgurele cu gând să stârnească o revoluțiune.

Credit art: QuintusCassius