Ședința din 9 mai 2020 a fost prima desfășurată online în acest sezon, a treia de când există vectorul Helion. Și a beneficiat de cea mai bună conexiune de până acum, cele de dinainte suferind din partea unei dependen’e de unele persoane externe care s-au dovedit, până la urmă, piedici în calea desfășurării acțiunilor pe internet, până la capăt.

Au fost sărbătorite două aniversări: a primului octogenar din clubul Helion, a prof. Tudor Beșuan, exeget în zona britanică a literaturii, autor, traducător, eseist în și din literatura anglo-saxonă, care a participat la întâlnirile, revistele și evenimentele Helion din 1984.

Au fost evocate momente memorabile petrecute împreună cu cel aniversat, de către Cornel Secu, Adrian Bancu și Tudor Beșuan.

A doua aniversare celebrată a fost prilejuită de cei zece ani împliniți de la apariția revistei Helion Online , care a apărut la sfârșitul lunii martie 2010, ca necesitate la criza din 2008-2009 care a afectat profund piața presei din România, a neseriozității rețelelor de distribuție la chioșcurile de presă, obligându-ne să trecem în online. Au prezentat istoria lui Helion online: Adrian Bancu, Cornel Secu, Adrian Chifu și Daniel Timariu, cel care a adus platforma tehnică a revistei la performanțele de azi. Prima variantă de revistă online a avut succes imens, peste 5000 de cititori accesând-o lunar. Schimbarea domeniului din ro în eu a dus la pierderea accesului la un mare număr de cititori. Azi avem circa 1500 de cititori unici pe lună, rubrici mai multe, și este mai diversă ca la început.

Al treilea punct din  program a fost lectura unui pasaj din romanul în pregătire al lui Tudor Beșuan.

Au mai fost discutate chestiuni organizatorice, un program de evenimente și activități. S-a hotărât reluarea programului de premii Romcon pentru a evidenția cărțile apărute în domeniu în ultimul an.

Au participat: