In al 39-lea an de la înființare Helion traversează o perioadă de mari încercări. Fractura survenită în luna august sperăm să se vindece cât mai repede, în așa fel încât în 2020, la 18 martie, să sărbătorim 40 ani de la înființarea clubului și să ne reunim cât mai mulți dintre cei ce au pus umărul la construcția unuia dintre cele mai importante cluburi SF din România ultimilor 50 de ani.

Nu intrăm în detaliile unor momente care par greu de înțeles, petrecute în ultimile trei-patru luni. A lucrurilor lăsate cam la întâmplare, care puteau fi evitate dacă ar fi fost mai mult dialog care să crească coeziunea și luarea deciziilor în grup.

Vă anunțăm că toate publicațiile clubului își continuă apariția ritmică; Helion online, revista tipărită și Biblioteca Nova, în spiritul care le-a consacrat, prin tradiția implementată de echipele anterioare.

Noua formulă de conducere a clubului, formată din: Adrian Chifu (președinte), Tudor Beșuan (vicepreședinte) și Adrian Bancu (redactor șef la Helion Online) se va strădui să mențină ritmul și calitatea activităților, permanent.

Asociația Helion se va preocupa să găsească resursele materiale necesare proiectelor Helion, unele în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, altele proprii.

Tradiționala Sesiune Helion, ediția a 34-a, va fi proiectată pentru 20 martie 2020. Temele propuse spre dezvoltare vor fi anunțate în unul dintre viitoarele numere Helion Online.

Mulțumim echipelor redacționale care au urcat Helion Online în topul celor mai citite reviste de cultură, între numerele 1 și 98, în mod special echipei condusă de Daniel Timariu (nr. 68-98) precum și tuturor colaboratorilor care au participat la această frumoasă performanță prin articolele interesante, de calitate, trimise de-a lungul anilor, cu promptitudine și generozitate, dovadă a maturității de creație dobândită de mai multele generații, mai vechi sau mai noi.

Ca să exemplificăm pentru ce aducem mulțumiri colaboratorilor și cititorilor, vom arăta că statistica pe lunile iulie și august a măsurat cinci săptămâni cu peste 1500 vizualizări fiecare, iar pe ultimul an avem graficul următor care vorbește de la sine.

Paginile revistelor Helion vor fi deschise, ca și până acum, tuturor celor care iubesc literatura și artele SF.

Așteptăm lucrări pentru numărul aniversar 100 cu o tematică mai specială, cu un surplus de fantastic, horror, basme, magie.

Vă dorim o toamnă fructuoasă și inspirație strălucitoare!