Am vorbit despre Tabăra Sci-fi Asphar cu George Sauciuc, unul dintre participanți. Miniinterviul a fost luat pe facebook.

Tabara Sci-fi Asphar 10

Daniel Timariu: George, recunosc că nu prea știu multe lucruri despre Tabăra Sci-fi Asphar, spune-ne, te rog, când a avut loc prima ediție și cine a avut inițiativa?

George Sauciuc: Salut! Prima ediție a taberei a fost în iulie 2013. A fost organizată de Academia de Aventură Pământul Viu cu participarea CIL (Clubul de Inițiativă Literară).

Inițiatorii taberei sunt: Călin Dănilă, Cristian Mihai Fetcu și Ramona Dănilă.

DT: Unde are loc și când?

GS: Tabăra se desfășoară, fără întrerupere din 2013, într-un loc mirific aflat între orașul Fălticeni și satul Rădășeni. Majoritatea participanților au fost tineri elevi în special din liceele fălticenene, dar nu numai.

Ca perioadă de timp: ultima săptămână a lunii iulie.

DT: Cât durează?

GS: Durata nu este fixă. Între cinci zile la prima ediție, la 3 zile anul acesta. Dacă la început a fost doar axată pe sci-fi (literatură, film și adiacent), de-a lungul anilor au fost piese de teatru senzorial, recital de poezie, concerte de jazz, blues &, ateliere de modelare în lut, cursuri de cățărare montană, colocvii cu autori contemporani (din păcate doar suceveni – nu doar sci-fi).

Din țară a participat doar Cătălin Badea Gheracostea, care a avut cursuri de scriere creativă sau paneluri de critică literară.

DT: Cine sunt invitații acesteui an?

GS: Poetul Doru Mihai Mateiciuc, scriitorii Florin Haidamac, Grațiela Țurțu, George Sauciuc și Cezar Straton (vicepreședinte a Societății Scriitorilor Bucovineni)

DT: George, mulțumesc mult de informații. Vă urez să aveți vreme frumoasă și activități bogate!

GS: Voi transmite organizatorilor. Mulțumesc!