În perioada 7-9 iunie 2019 pasionații benzilor desenate şi ai literaturii pentru copii sunt invitați să participe la o nouă ediție a Salonului Internațional al Benzii Desenate de la Constanţa.

banda-desenata-constanta

Manifestarea este organizată în cadrul Sezonului Cultural Franța-România 2019, fiind o acțiune a proiectului „Primăvara românească a benzilor desenate francofone” / „Le printemps roumain de la BD francophone”.

La Muzeul de Artă din Constanţa cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai îndrăgiți autori BD din România: Puiu Manu, Vali Ivan, Şerban Andreescu, Radu Marian, Octav Ungureanu şi alţii.

Special pentru aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea revistei « Pif Gadget » ne face onoarea de a fi prezent la Salon artistul francez de origine română Mircea Arapu, singurul concetăţean al nostru care a lucrat pentru această revistă mitică. Cu această ocazie și în acest cadru va fi prezentată o expoziție retrospectivă a revistei « Pif Gadget ».

În cadrul salonului vor fi organizate lansări şi  prezeni de noi reviste, albume Bd şi cărţi de exegeză.

Astfel, va fi lansat cel mai nou număr -14 – al revistei « Fabulafia », cea mai frumoasă revistă pentru copii din România, care conţine benzi desenate de Livia Rusz (Peripeţiile extraterestrului Kalamaika) şi, în premieră, de Mircea Arapu, care inventează noi personaje, Bazil şi Oana, demarând  astfel o nouă serie BD.

PROGRAM:

VINERI, 07 IUNIE 2019
Ora 17:00 Deschiderea oficială a salonului
Vernisajul expozițiilor
Pot de l’amitié – cocktail
Expoziție de benzi desenate cu vânzare

SÂMBĂTĂ, 08 IUNIE 2019
Ora 10:00 Deschiderea expozițiilor şi a librăriei
Ora 10:30 Lansarea /Prezentarea noilor apariții BD româneşti şi franțuzești
Lansarea revistei pentru copii „Fabulafia”. Ședință de dedicații
Ora 11:30 Vaillant/Pif Gadget. Povestea unei reviste inegalabile, prezentare susținută de: Mircea ARAPU, Ion MANOLESCU, Jean-Michel INVERNIZZI, Michel MONSAURET
Ora 16:00 Autorii români publică benzi desenate în Franța şi Belgia, prezentare susținută de Mircea ARAPU, Dodo NIŢĂ

În paralel cu aceste activităţi mai sunt organizate:  vânzare de carte şi benzi desenate / ateliere de benzi desenate / vizionare desene animate după benzi desenate

DUMINICĂ, 09 IUNIE 2019
Ora 10:00 Deschiderea expozițiilor şi a librăriei
Ora 10:30 Puiu Manu şi banda desenată românească de astăzi, prezentare susținută de Puiu MANU, Marius LEŞTARU, Vali IVAN, Șerban ANDREESCU, Radu MARIAN, Octav UNGUREANU, Cristina DURICĂ
Ora 13:00 Decernarea premiilor concursului de benzi desenate de copii
Ora 14:00 Închidere manifestare

În paralel cu aceste activităţi mai sunt organizate: vânzare de carte şi benzi desenate / ateliere de benzi desenate / vizionare desene animate după benzi desenate.

Mai multe informații despre acest salon de benzi desenate puteți citi pe blogul domnului Dodo Niță, de unde au fost preluate și cele de mai sus.